hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Minden döntésem a hiten alapszik
Interjú Gianni Annonival
Minden döntésem a hiten alapszik

Fotó: Horváth Ábel

2020. 04. 20.
Amikor fiatal egyetemistaként hazánkba érkezett, talán még nem gondolta, hogy egy egész ország fogadja majd szívébe, és övé lesz Magyarország egyik legjobb olasz étterme. Azóta sok mindenen ment keresztül. Kezdetekrõl, küzdelmekrõl, sikerekrõl, és tanulságokról beszélgettünk vele.

Felmerül bennem a kérdés, hogy Ön olaszként, akinek az egész élete a boldogságról, a „la vitá”-ról szól, eljön Magyarországra, ahol nem ezzel a felfogással találkozik: Miért marad itt?

– Először is hadd mondjak valamit: ebben az időszakban a magyar habitus sokkal jobb, mint az olasz. (Nagy nevetés.)

A másik, hogy nekem anno fontos volt, hogy el tudjak szakadni a családi szeretettől. Ez lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, de egy olasz gyerek – pláne régebben – erősen a családhoz van kötve, úgyhogy nem is tudja igazán megismerni saját magát, mert nagyon védett környezetben van. Én meg olyan típusú voltam, aki próbált merész lenni, és meg akartam ismerni önmagam. Sokat gondolkodtam azon, hogy tényleg azt kéne-e tennem, amit ők mondanak nekem? Vagy lehetek más is? Iskola, sport, templom, család. Ez volt a mindennapos programom. Ebből ki akartam törni. Nem tudtam kiélni magam, és szabadságra vágytam. Úgyhogy ösztöndíjjal idejöttem Magyarországra, és nagyon élveztem az ittlétet. Miután letelt az egy év, pár évig ingáztam a két ország között, de végül itt maradtam, itt éreztem jól magam. Öt év után megfordult bennem, hogy visszaköltözzek-e Olaszországba, de végig az járt a fejemben, hogy minek menjek haza, ha az elmúlt években csak hárman vagy öten hívtak fel onnan? Közben Magyarországon már elkezdtek kialakulni nagyon mély barátságok. Úgyhogy arra jutottam, hogy azzal a pár emberrel innen is tudom tartani a kapcsolatot. Számomra letisztult a kép: a hazám lehet Olaszország, de otthon itt érzem magam, ebben a kis budapesti Olaszországban.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!