hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Egyre biztosabb: ismét Biden és Trump küzdhet meg a Fehér Házért?

Trumpot a választók akarják a pártelit ellenében, míg Joe Biden iránt sokkal lelkesebb a demokrata vezetés, mintsem a szavazók. Mégis úgy néz ki, hogy ha nem történik drámai fordulat, a két jelölt visszavágóját figyelhetjük 2024-ben. A döntés következményei pedig az egész világon érzékelhetők lesznek.

Teljesen megváltoztathatja a Közel-Keletet Bidenék új terve

A közel-keleti béke, Kína befolyásának ellensúlyozása, és a globális dél felé való nyitás került a középpontba az idei G20 csúcson, melyen egy Indiát, Közel-Keletet és Európát össze­kötő, potenciálisan világrend-változtató új gazdasági folyosó projektjét is bejelentették.

Belföld

Kubatov: még nem láttam olyat, hogy Pintér Sándornak valamibe beletört volna a bicskája

Már van a fejében ötlet, ki lehetne a főpolgármester; Borkai helyében örülne, hogy már kimehet az utcára; azon pedig nehezen teszi túl magát, hogy egy „pékekből és villanyszerelőkből” álló csapat ütötte ki a Fradit a Bajnokok Ligája selejtezőjéből. A Fidesz alelnökével, az FTC elnökével beszélgettünk.

Hit és értékek

Óriási vita Izraelben: vajon meddig véd az Isten?

Heves vita robbant ki Izraelben a miniszterelnöknek a zsidók sorsával és Isten védelmével kapcsolatos megjegyzése után. A fájó dilemma, hogy Isten kit és mikor óv meg, illetve miért engedi meg a szenvedést, és ebben az embernek mi a felelőssége, nagy igazságokra világít rá az Örökkévaló terve és a megváltás korszakalkotó ténye kapcsán.

A kürtzengés napja - E heti köszöntő

Péntek este áll be a zsidó rós hásáná ünnep, ami a polgári újév mellett igen fontos prófétai jelentéstartalmat hordoz: a kürtzengés napja a korszakváltás előszele.

HÁTTÉR

Őrület: egyesek szerint van helye a szexualitásnak az óvodákban

Németországban fellángolt a vita arról, hogy az óvodákban vajon szükség van-e olyan szobákra, ahol a gyerekek felfedezhetik saját szexualitásukat.

Ön elhiszi, hogy járt már ember a Holdon?

Dezinformáció, álhírek, félretájékoztatás… sokszor nehéz eldönteni, mit lehet elhinni és mit nem. A kommunikáció széles körű, folyamatos manipulálása kimutathatóan a politikai és tudományos tekintély aláásását eredményezi.

Mik azok a neobankok, és megéri-e rájuk bízni a pénzünket?

Az új digitális pénzügyi szolgáltatások kényelmesebbek, azonban fontos tisztában lenni a rejtett kockázatokkal is.

Minden eladó? Így vásárolja fel a sportvilágot Szaúd-Arábia

Nem kis ellentmondás, hogy ugyanaz a vezetés, amely nemzetközi szinten befektet a közösségi médiába, annak használatáért bebörtönzi a saját állampolgárát. Szaúd-Arábia futurisztikus fejlesztései és sportklubokba öntött dollármilliói ugyanis csak az elnyomást takarni igyekvő kirakat.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!