hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Őrület: egyesek szerint van helye a szexualitásnak az óvodákban
Nem játék
Őrület: egyesek szerint van helye a szexualitásnak az óvodákban

Az irányelvek szerint kerülni kell az olyan könyveket, amelyekben a „férfi” és a „nő” szavak szerepelnek.(Fotó: AP / Thomas Kienzle)

2023. 09. 14.
Németországban fellángolt a vita arról, hogy az óvodákban vajon szükség van-e olyan szobákra, ahol a gyerekek felfedezhetik saját szexualitásukat.

Az, hogy a téma felkeltette a nemzetközi média figyelmét, egy Fox News-riportnak köszönhető, amely a német pletykalapban, a Bildben júliusban megjelent sztorival foglalkozik részletesen. Eszerint egy hannoveri óvoda levelet küldött ki a szülők részére arról, hogy egy úgynevezett „testfelfedező helyiséget” kíván létrehozni a gyerekek részére, ahol „szexuális játékokat játszhatnak”.

A levélben „megnyugtatták” a szülőket, hogy „minden gyermek maga dönti el, hogy „szeretne-e, illetve kivel szeretne szexuális és testi játékokat játszani” a kijelölt helyiségekben, ahol a kicsik szabadon, de a kíváncsi szemek elől elrejtve fedezhetik fel a saját testüket, vagy játszhatnak „doktorost”. Mellékelték a helyiségek használati szabályait is, amelyekben többek között az áll, hogy „a gyermekek nem dughatnak be semmilyen tárgyat egy másik gyermek testnyílásaiba, és nem nyalogathatják egymás testét”.

A felháborodott szülők az óvoda terveibe beavatták a tartományi gyermekjóléti hivatalt is, amely rövid úton elejét vette a szexuális önfelfedezésre létrehozandó szoba tervének.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!