hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A kürtzengés napja - E heti köszöntő
A kürtzengés napja - E heti köszöntő

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 09. 14.
Péntek este áll be a zsidó rós hásáná ünnep, ami a polgári újév mellett igen fontos prófétai jelentéstartalmat hordoz: a kürtzengés napja a korszakváltás előszele.

Ahogy a következő napokban Jeruzsálem zsinagógáit betöltik a sófárok zengedezései, érezni a levegőben, hogy a világ és benne a zsidóság is, sőt az egyház is válaszút előtt áll. Ez adja a jelentőségét a Bibliában rögzített őszi ünnepeknek, hisz nem egyebet tanít meg ezeken keresztül Isten, mint a vele szemtől szembe találkozásra való felkészülést. 

Ilyenkor Izrael apraja-nagyja, hívő és nem hívő igyekszik számot vetni arról, amit az elmúlt évben tett.

A Jeruzsálemben töltött múlt év alatt mennyiszer ütött mellbe a kollektív istenkeresésnek e lenyűgöző látványa! Milyen kívánatos lenne hazánknak is, ha Isten Törvénye lenne az ünnepeink főszereplője! Mert még sokan nem tudják, amit a próféták nagyon is tudtak, és amit mi is megtudhatunk az Írásokból. Mert a zsidóknak adott ünnep valójában univerzális tanítás.

E jeles napokra tekintettel ezekben a hetekben a Hit és értékek rovat Isten korszakalkotó és korszakváltó terveinek elemzésére tesz nagy hangsúlyt, ami áthatja életünk minden részét, legyen az család, kultúra vagy politika.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!