"A babák élete is számít!" - több ezer magyar üzent az abortuszpárti tüntetőknek Facebookon
Futótűzként terjedt el az interneten az életpárti profilkeret
"A babák élete is számít!" - több ezer magyar üzent az abortuszpárti tüntetőknek Facebookon

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 10. 30.
Rengetegen cserélték le a Facebook-oldaluk profilképét Magyarországon, miután az abortuszpárti tüntetők Lengyelországban és Magyarországon is tüntettek az ellen a lengyel alkotmánybírósági döntés ellen, ami a beteg magzatok esetében is korlátozza az abortuszt.

Az életpárti felhasználók a Baby Lives Matter logóval ellátott keretet rakták ki, mellyel azt üzenik, számukra ebben a kérdésben igenis a babák élete is számít. Az abortusz-ügy vitája azt követően hágott a tetőpontjára Lengyelországban és több európai országban is, hogy a lengyel kormány javaslatára az alkotmánybíróság még tovább szigorította az ország abortusszal kapcsolatos rendelkezéseit. Ennek értelmében még abban az esetben sem ölhetőek meg a magzatok, ha az orvosok betegséget állapítanak meg náluk. 

Lengyelországban a döntést követően kereszténygyűlölő csoportok templomokat támadtak meg, rengetegen vonultak utcára az abortusz és a magzatgyilkosságok védelmében. A lengyel nőkkel való szolidaritás jegyében (amelyből a még meg nem született lengyel nők valamiért kimaradtak) Magyarországon is több százan felvonultak a budapesti nagykövetség előtt.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Az ő teste. 👶🏻

A post shared by Hetek (@hetek.hu) on

 

Az abortusz témájával amúgy már napok óta foglalkozik a hazai sajtó, miután Magyarország is csatlakozott egy az Egyesült Államok által indított kampányhoz, ami családpárti üzenete mellett kijelenti, nem lehet emberi jogként értelmezni a magzatok meggyilkolását. 

Az interneten is egyre több fórumon bontakoztak ki viták a kérdésben, a Hetek éppen ezért teljes mellszélességgel állt ki a közösségi oldalakon is a legvédtelenebbek mellett. Ezúttal egy Facebook keretet tett közzé, amelyen a Baby Lives Matter felirat olvasható, azaz: a babák élete is számít. A keretet azóta több ezren vették át, üzenve:

a legkisebbek sincsenek egyedül.

Ön is kiállna a magzatok védelmében? A Facebook-keretét itt tudja átállítani.

 

 

A Hit Rádió, a Protest és a Pro Life Hungary, valamint több más szervezet együttműködésében egy másik kampány is indult a magzati életek védelmében. A Köszi anyu! néven futó kezdeményezéshez mindenki jelentkezését várják, akik egy képpel, vagy videóval üzennének a babák védelmében. A kampányról bővebben itt olvashat

A Hetek 23 éves fennállása óta mindig is kiemelten foglalkozott a meg nem születettek életének védelmével és az abortusz kérdésével. Legutóbb például a Hetek-univerzumunkból azt az interjút tettük közzé ingyenesen, amelyben egy volt abortuszklinika-vezető meséli el történetét, hogyan lett radikális abortuszpártiból elkötelezett életpárti. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!