Hetek Univerzum
Láttam, hogyan küzd egy 13 hetes magzat az életéért
Interjú Abby Johnsonnal, a Planned Parenthood egyik abortuszklinikájának volt vezetőjével

Forrás: Facebook/AbbyJohnson

Láttam, hogyan küzd egy 13 hetes magzat az életéért
Interjú Abby Johnsonnal, a Planned Parenthood egyik abortuszklinikájának volt vezetőjével
2019. 05. 02.
Abby Johnson egykor a Planned Parenthood abortuszklinika-hálózat vezető alkalmazottja volt, ma már aktívan kampányol a magzati életek megmentéséért. A megdöbbentő életútjáról, és a jelenkor égető kihívásairól beszélgettünk. (2019.05.03.)

Tíz évvel ezelőtt a Planned Parenthood (amerikai abortusz­klinika-hálózat – a szerk.) legfiatalabb intézményvezetője volt. Ma boldog feleség, és hét gyermek édesanyja, a nyolcadikat pedig a szíve alatt hordja. Mi volt a fordulópont az életében?

– Ez nálam nem egy konkrét pont volt, hanem fokozatosan jöttem rá a dolgokra, amíg ott dolgoztam.

Amikor arra kértek, hogy próbáljam meg emelni a részlegemen végrehajtott abortuszok számát, rájöttem, hogy a klinikák valójában kvóták alapján működnek.

Egy másik tényező az volt, hogy számukra az egyetlen létező megoldás egy bajba jutott nő segítésére az abortusz, a klinikán a nőknek semmiféle egyéb lehetőséget nem ajánlanak fel.

Tovább olvasná?

Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.

Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.

Vissza a Hetek univerzumba
Aktuális hetilap
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!