Vírusvédelemtől az abortusz pénzeléséig
A demokraták válsághelyzetben is a Planned Parenthoodra gondolnak
Vírusvédelemtől az abortusz pénzeléséig

Forrás: Shutterstock

Úgy tűnik a demokraták számára nincs alkalmatlan időpont a kultúrháború elmélyítésére. A hírek szerint a koronavírus miatt elfogadott gazdaságélénkítési tervet is megpróbálták felhasználni arra, hogy állami pénzeket pumpáljanak az abortuszklinikáknak.
Ben Sasse nebraskai szenátor elítélte Nancy Pelosi házelnök és a többi demokrata képviselő próbálkozását, akik így akarták megkerülni az úgynevezett Hyde-kiegészítést, amely megtiltja, hogy az abortuszklinikák állami pénzekből részesüljenek az elvégzett műtétek után, kivéve, ha a beavatkozásra életmentés, nemi erőszak vagy vérfertőzés miatt volt szükség.
 
Pelosiék viszont egy egymilliárd dolláros csapot akartak nyitni a gazdaságélénkítési terv keretében a laboratóriumok számára, amely tulajdonképpen bármilyen beavatkozás fedezésére felhasználható lett volna, beleértve a magzatelhajtásokat is.
 
Sasse szerint miközben iskolák zárnak be és a kórházak egyre nagyobb terhelésnek vannak kitéve, addig Pelosi fölöslegesen gerjeszti tovább a kultúrháborút. Szerinte a házelnöknek is inkább a vírus elleni harcban kellene részt vennie, ahelyett hogy a konszenzusosan elfogadott Hyde-kiegészítést próbálja aláásni. (A Hyde-kiegészítés egyébként 1976-ban, 3 évvel az abortuszt legalizáló ominózus Roe kontra Wade eset után született, és a Kongresszus évente felülvizsgálja.)
 
Pelosi korábban ellenezte a Hyde-kiegészítés elleni próbálkozásokat, mondván hogy jelenleg ez az ország törvénye, és amíg egy bitorló (vagyis Trump) lakik a Fehér Házban, nincs is esély arra, hogy ez megváltozzon. Ugyanakkor hozzátette azt is, hogy ő maga nem támogatja a kiegészítést.
 
Azonban Sasse állításait támasztja alá Alexandria Ocasio-Cortez napokban adott interjúja is, amelyben a képviselőnő a tőle megszokott uszító hangnemben a döntésképtelenségért és a fölösleges harcokért az életpárti megkötéseket tette felelőssé. Pelosi úgy értékelte a tárgyalásokat, hogy a legtöbb különbséget sikerült felszámolni, a többivel kapcsolatban pedig folytatni fogják a párbeszédet, hiszen lesznek még további törvények. Magyarán folytatja a Planned Parenthood magzatgyilkos szervezetért a harcot, miközben mások az élet- és egészség megóváson igyekeznek a koronavírus ellenében.
 
(A nyitókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix)
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!