Pontos számokat

Pontos számokat

2002. 07. 07.
– Miben kíván változtatni a Fidesz egyházpolitikájához képest? – Nagy horderej? változtatásokat nem tervezek, de négy területen markáns elképzeléseim vannak. Az egyik feladatsor az, hogy az egyházpolitika új státust kapjon azáltal, hogy átkerül a Miniszterelnöki Hivatalhoz, ami nem csak szimbolikus jelentőség? lépés lesz. Konkrétan: szeretném, hogy a MeH költségvetésében külön fejezetet jelentsen az egyházak finanszírozása. Idáig ez nem volt igazán összehangolva, teljesen el voltak dugva a finanszírozási kimutatások, maguk az egyházak sem tudtak kiigazodni rajtuk. Nem avatkoznék bele a finanszírozásba, csak láttatnám, hogy melyik egyház mennyi támogatást kap – például iskolái fenntartásához. A központosítás azonban inkább egy koordinációs, integráló funkciót jelentene, nem egy vallásügyi minisztérium létrehozásán fáradoznék. Ez az összekötő államtitkárság egy kicsit jobban odafigyel, mint eddig, és például nem teszi azt lehetővé, hogy az infláció alultervezésével az áfán keresztül nyert pluszpénzeket ötletszerűen lehessen osztogatni. 
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!