hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2018. 03.29. (XXII/13) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Miért éppen Guatemala?

Az Egyesült Államok után másodikként döntött úgy a közép-amerikai ország, hogy  Jeruzsálembe költözteti izraeli nagykövetségét.

Szaúdi hintapolitika

Körutazáson vesz részt az Egyesült Államokban Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg.

Belföld

Felhívás! Minority SafePack petíció

Kedves Honfitársunk! Európai polgári kezdeményezés zajlik annak érdekében, hogy az Európai Unió tegyen lépéseket a területén élő őshonos nemzeti és nyelvi kisebbségek (így a külhoni magyarság) európai uniós jogvédelmének megteremtésére.

Magyarország kormányozhatósága is a tét!

A rendszerváltás – a Nemzeti Kerekasztalnál kötött megállapodásnak, majd az MDF–SZDSZ egyezségnek köszönhetően – egy, európai léptékben is stabil kormányzati rendszert alakított ki Magyarországon. Ennek köszönhetően az 1990-es választástól egészen a 2014-esig nemcsak attól nem kellett tartani, hogy egy esetleges kormányváltás káoszba taszítja az országot, de 1993/94-ben az MDF, majd 2008 és 2010 között az SZDSZ kiválása miatt kisebbségben maradt MSZP-kormány annak ellenére is vezetni tudta az országot, hogy politikai hátországa összeomlott.

Közvélemény-kutatások hatása a választásra

A hódmezővásárhelyi időközi választás sikerében nem alaptalanul, hanem a biztató (egymástól függetlenül készült) közvélemény-kutatások ismeretében reménykedett a Fidesz. Ilyen tapasztalatok után joggal merül fel, lehet-e egyáltalán mérni az állandóan változó közgondolkodást?

Egy élhetőbb egészségügyért

A béremelés ellenére az egészségügyi dolgozók közel felének kevesebb, mint 150 000 forint a fizetése. A többség havonta 250-300 órát dolgozik, hogy meg tudjon élni, vagy pótolja azokat, akik elmentek. így oldaná meg a Fidesz-KDNP és az ellenzék a magyar egészségügy gondjait az április 8-i országgyűlési választás után.

Ügyek és mércék

„A gyerekeink azóta is összejárnak, és jelenleg is barátságban vagyunk Péter új családjával. Látom, hogy milyen szeretettel és gondoskodással viszonyul a gyerekeihez” – ezzel a mondattal kommentálta Juhász Péter asszonyverési ügyét a #metoo kampány magyarországi arca, Sárosdi Lilla színésznő. Mint ismert, Sárosdi tavaly októberben szexuális zaklatással vádolta Marton Lászlót, a Vígszínház rendezőjét, akinek a botrányba pár nap alatt beleroppant addigi karrierje.

Demján Sándor

Életének 75. évében elhunyt Demján Sándor üzletember. Demján Sándort március 26-án, hétfőn érte a halál. Demján Sándor a Gránit Pólus Csoport alapító elnöke, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége ügyvezető elnöke, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke volt. Az ország elmúlt évtizedeinek egyik legfontosabb gazdasági szereplője volt, egyike azoknak a Kádár-korszakban kiemelkedett vállalatvezetőknek, akik a rendszerváltás utánra át tudták menteni az 1960-as évektől felhalmozott kapcsolati tőkéjüket – éppúgy megtalálta a hangot Kádár Jánossal, mint később Horn Gyulával vagy éppen Orbán Viktorral.

HÁTTÉR

Ne féljetek az oroszoktól!

Több ezer orosz karizmatikus gyülekezetet képvisel az orosz elnök vallásügyi tanácsában. Szergej Rjakovszkij püspök a Heteknek elmondta, ki mutatta be Putyin elnöknek, miről állapodott meg Rómában a pápával és szerinte miért lesz Szibéria jó hely a keresztények számára.

Mindenki nyugodjon le?!

Évente 280 millió szem fogy a legnépszerűbb nyugtatókból Magyarországon – vagyis még a csecsemőkre is jut egy-egy harmincas kiszerelésű Xanax vagy éppen Frontin. A túlterhelt kórházi osztályokon gyakran alapból adagolják ezeket, de hétköznapi „válságkezelésként” is bevett gyakorlat a nyugtatózás.

Alakul a börtönválogatott?

Akár tizenöt év börtön is várhat Cristiano Ronaldóra, a Real Madrid portugál gólgyárosára, ha bűnösnek találják legutóbbi adóelkerülési ügyében.

Exodusz vagy lehetőség?

Újragondolt nemzetpolitikára van szükség, amely nemcsak a Kárpát-medence magyarságát, hanem a nyugaton élő, mintegy félmillió honfitársunkat is a nemzet szerves részeként kezeli – többek között ez is témája volt egy, az elvándorlásról szervezett minapi konferenciának.

KÁVÉSZÜNET

A sikerekhez minidig új generáció kell

„Örülnénk, ha válogatott, sőt nemzetközi szintű játékosok indulnának tőlünk, de mindenkinek szeretnénk maradandó értéket adni az INTER Academy Szent Pál – Hungary keretében.”

A politikus nem lehet laza

A finiséhez közeledik a választási kampány, de vajon a közszereplők megfelelő stílusban kommunikálnak-e? Vagy alkalomhoz illően öltözködnek-e? És egyáltalán milyen stílusban akarják eladni magukat? Magyarország protokollnagyasszonya, a jó humorral, végtelen optimizmussal és különleges kisugárzással rendelkező Görög Ibolya válaszolt kérdéseinkre.

Szombathely a legboldogabb megyeszékhely

Elkészült Magyarország boldogságtérképe, melyből kiderült, a megyeszékhelyek közül Szombathely a legboldogabb város.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!