hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ne féljetek az oroszoktól!
Budapesti beszélgetés Szergej Rjakovszkij orosz püspökkel

2018. 03. 28.
Több ezer orosz karizmatikus gyülekezetet képvisel az orosz elnök vallásügyi tanácsában. Szergej Rjakovszkij püspök a Heteknek elmondta, ki mutatta be Putyin elnöknek, miről állapodott meg Rómában a pápával és szerinte miért lesz Szibéria jó hely a keresztények számára.

A legutóbbi számunkkal kapcsolatban említette, hogy a címlapot személyesen mutatja majd meg Putyin elnöknek. Igazán kíváncsiak vagyunk a véleményére, viszont a művészeti vezetőnk megrettent, hogy mi lesz akkor, ha esetleg nem tetszik neki. Jogosan tart a KGB-től? Putyin szereti a humort?

– Ne féljetek az oroszoktól, jó emberek. [Nevet] Nagyon tetszett a legutóbbi Hetek címlapja, ahogy ott áll Putyin a medvével, ezért vittem is neki egyet ajándékba. Biztos tetszik majd neki. Putyin nagyon jó ember és nagyon szereti a humort, maga is sokszor viccelődik. Annyit viszont a kollégának tudnia kell, hogy ha Oroszországban medvét akar találni, akkor Kamcsatkára, vagy Szibériába kell utaznia. Vagy az állatkertbe.

Ez igazán megnyugtató. Ön ma egy több mint ezer gyülekezetből álló pünkösdi-karizmatikus hálózat vezetője Oroszországban, harminc éve viszont még a létezésük is „törvénytelen” volt…

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!