hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A sikerekhez minidig új generáció kell
– állítja Alto Montinaro, az Inter Academy operatív igazgatója

„Örülnénk, ha válogatott, sőt nemzetközi szintű játékosok indulnának tőlünk, de mindenkinek szeretnénk maradandó értéket adni az INTER Academy Szent Pál – Hungary keretében.”

Kezdjük a nehezebbik végéről. Egy nappal azután beszélgetünk, hogy a magyar válogatott idehaza kikapott Kazahsztántól. Nemrég Andorrától és Luxemburgtól is vereséget szenvedtünk. Nem vette el a kedvüket, hogy beszálljanak a magyar futballba?

– Egyáltalán nem, mert nagyon lelkesek vagyunk amiatt, hogy fiatalokkal dolgozhatunk együtt. Minden sikeres projektet az alapoktól kell elkezdeni, és ezzel a módszerrel itt Magyarországon is magas színvonalú munkát lehet végezni. A magyar történelemből is látszik, hogy ha vannak is nehezebb időszakok, de a lelkesedés megmarad, így van ez a futballal is. Mi úgy látjuk, hogy amiben már voltak korábban sikerek, azt meg lehet újítani, így volt ez az olasz futball történetében is. Volt, amikor nagyon távolinak tűntek a sikerek, aztán újra visszajöttünk. 

Volt egy híres könyv közel negyven évvel ezelőtt Magyarországon, Miért beteg a magyar futball? címmel. Azóta sem gyógyultunk fel, bár voltak rövid, biztató időszakok. Kívülről nézve hogyan látja, mitől beteg a magyar futball?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!