hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A sikerekhez minidig új generáció kell
– állítja Alto Montinaro, az Inter Academy operatív igazgatója

2018. 03. 28.
„Örülnénk, ha válogatott, sőt nemzetközi szintű játékosok indulnának tőlünk, de mindenkinek szeretnénk maradandó értéket adni az INTER Academy Szent Pál – Hungary keretében.”

Kezdjük a nehezebbik végéről. Egy nappal azután beszélgetünk, hogy a magyar válogatott idehaza kikapott Kazahsztántól. Nemrég Andorrától és Luxemburgtól is vereséget szenvedtünk. Nem vette el a kedvüket, hogy beszálljanak a magyar futballba?

– Egyáltalán nem, mert nagyon lelkesek vagyunk amiatt, hogy fiatalokkal dolgozhatunk együtt. Minden sikeres projektet az alapoktól kell elkezdeni, és ezzel a módszerrel itt Magyarországon is magas színvonalú munkát lehet végezni. A magyar történelemből is látszik, hogy ha vannak is nehezebb időszakok, de a lelkesedés megmarad, így van ez a futballal is. Mi úgy látjuk, hogy amiben már voltak korábban sikerek, azt meg lehet újítani, így volt ez az olasz futball történetében is. Volt, amikor nagyon távolinak tűntek a sikerek, aztán újra visszajöttünk. 

Volt egy híres könyv közel negyven évvel ezelőtt Magyarországon, Miért beteg a magyar futball? címmel. Azóta sem gyógyultunk fel, bár voltak rövid, biztató időszakok. Kívülről nézve hogyan látja, mitől beteg a magyar futball?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!