hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ügyek és mércék

2018. 04. 26.
„A gyerekeink azóta is összejárnak, és jelenleg is barátságban vagyunk Péter új családjával. Látom, hogy milyen szeretettel és gondoskodással viszonyul a gyerekeihez” – ezzel a mondattal kommentálta Juhász Péter asszonyverési ügyét a #metoo kampány magyarországi arca, Sárosdi Lilla színésznő. Mint ismert, Sárosdi tavaly októberben szexuális zaklatással vádolta Marton Lászlót, a Vígszínház rendezőjét, akinek a botrányba pár nap alatt beleroppant addigi karrierje.

Sárosdi Lilla fellépése – ahogy az amerikai zaklatásellenes mozgalom zászlóbontása is – mérföldkő volt. Minden jóérzésű ember nyugtázta, hogy érdemes szót emelni a szexuális erőszak és minden ilyen jellegű visszaélés ellen, mert lám, végül mégiscsak elnyeri méltó büntetését minden erőszaktevő – vagy legalábbis izgulhat mindenki, akit erőszakkal vagy zaklatással gyanúsítanak.

Kivéve, ha választási kampányidőszak van, és az ügy egyik érintettje vezető ellenzéki politikus. Akkor a szomszédban lakó Sárosdi Lilla nem lát, nem hall semmit, és csak annyit tart érdemesnek megjegyezni nyilvánosan, hogy Péter szeretettel bánik gyermekeivel. Az Együtt elnöke – aki azóta már külön él volt élettársától – maga ismerte el az Indexnek adott interjújában, hogy valóban történt dulakodás, több mint egy órán keresztül: „ez egy dulakodás volt, utána, egy órányi dulakodás következett, ahol folyamatosan támadt nekem Józsa, és én védekeztem. Ez egy csúnya dulakodás volt, de ennek a tisztázása a bíróságra vár.”

Milyen koordináta-rendszerben gondolkodik a #metoo vezető hazai kampányarca, ahol a gyanú, pontosabban Sárosdi állítása szerint szemérmetlenkedő Marton László elnyeri méltó büntetését, a gyanú, pontosabban exélettársa állítása szerint viszont gyermekei anyját fizikailag bántalmazó Juhász baráti támogatást kap?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!