hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A politikus nem lehet laza
Interjú Görög Ibolya protokollszakértővel

2018. 04. 26.
A finiséhez közeledik a választási kampány, de vajon a közszereplők megfelelő stílusban kommunikálnak-e? Vagy alkalomhoz illően öltözködnek-e? És egyáltalán milyen stílusban akarják eladni magukat? Magyarország protokollnagyasszonya, a jó humorral, végtelen optimizmussal és különleges kisugárzással rendelkező Görög Ibolya válaszolt kérdéseinkre.

 

Régebben a magyar férfi politikusok közül sokan Medgyessy Pétert tartották a legjobban öltözött miniszterelnöknek, akit finom elegancia jellemzett. Ön szerint manapság a politikusaink megfelelően öltözködnek?

– Bármikor, ha erről a témáról kérdeznek, a legfontosabb elvet rögzítem: a közszereplőnek azért kell rendezetten, kissé konzervatívan kinéznie, mert ez vonja el legkevésbé a figyelmet a mondandójáról. Mihelyst valami rendhagyó van rajta, az emberek azt nézik: „Nézd már, hogy áll a haja?” „De mit mondott?” „Ja, azt nem tudom.” A férfi közszereplőknek egyszerűbb a dolga: öltöny, ing, nyakkendő és kész. De egyáltalán nem mindegy, hogy az az öltöny milyen. Ha túl szűk a zakó, akkor a válltömés kiugrik, a karöltőben jól ráncolódik, úgy néz ki, mint egy túltöltött kolbász. Többen vannak, akik a divatot követik, és belepréselik magukat ezekbe a szűk zakókba, a hasukon meg háromszögben kivan az ing.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!