2002. 03. 22. (VI/12)
Náci sajtó a szalonban

Náci sajtó a szalonban

2002. 03. 24.
– Általános véleményként fogalmazódik meg az utóbbi időben, hogy sokan azért voltak képesek életben maradni az elmúlt néhány évben, mert a Fidesz nem tudta fölszámolni a rendszerváltás valamennyi vívmányát?– A kisebbségi léthelyzetben lévő csoportok, akiket végig víz alatt tartott az Orbán Viktor-féle kormányzati politika, nagy túlélői ennek a négy évnek. Ők nem csupán azért élték túl ezt az időszakot, mert a magyar jogrendszer még adott számukra bizonyos védettséget, hanem azért, mert nem volt idő mindenkivel elbánni. Annak a halmaznak, amelyet a rendszerváltás értékeinek nevezünk, van egy olyan része is, amely nincs leírva, amely nem jogi technika, nem intézményi struktúra, hanem önmagában való érték. Ilyen például a szabadság, a gyülekezés szabadsága, a lelkiismereti és vallásszabadság stb. Az a politikus és az a politika, amelyik nem tudja saját értékként kezelni a lelkiismereti és vallásszabadságot, az gyakorlatilag mindenre képes, ami a szabadságunkat veszélyeztetheti. Ezek az emberek idővel a gyülekezési és a szólásszabadságunkat is meg fogják támadni, ha hatalmon maradnak. Nyílt támadást indítottak például a nem történelmi egyházakkal szemben. Ezek mind apró lépések voltak egy nagyon rossz úton, és ezért kell többek között feltétlenül elküldeni őket a hatalomból. 
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!