hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Stop az antiszemita irodalomnak

2002. 05. 26.
Görgey Gábor író, a kulturális tárca várományosának bizottsági meghallgatásáról



Görgey Gábor író. Érvényesítené a törvényeket Fotó: Vörös Szilárd.

– Hogyan élte át vagy túl a meghallgatást?

– A legintenzívebb benyomásom, hogy nagyon fárasztó volt, alapos volt, és hosszú ez az ülés. Rengeteg kérdésről volt szó. Én a sok kérdés ellen nem lázadozom, joguk volt engem elfárasztani, és éltek is ezzel a jogukkal. A témába abszolút nem vágó kérdésekre, miután felismertem, hogy nem rám tartozik, természetesen nem válaszoltam. Ki nem állhatom, ha valaki mindenre megsértődik, mindent kikér magának, háborút indít, kiássa a csatabárdot. Ha valamire nem tudok válaszolni, akkor nem tudok, ennyi. 

– Egy korábbi nyilatkozatában előre jelezte az antiszemita irodalom betiltását.

– Igen, szeretném javasolni, hogy szedjük elő azokat a meglévő törvényeket, jogszabályokat, amelyeknek az alkalmazásával érvényesíthető, hogy az antiszemita irodalom kiszoruljon a könyvpiacról, mert tűrhetetlennek tartom a helyzetet. Ezt a lépést rendkívüli módon fogom szorgalmazni, feltehetően az igazságügy-miniszter kollégámmal karöltve.

– Most Önnél van a "stukker". Fogja-e arra használni, mint amire darabjában a szereplők?

– Természetesen nem. De szerencsére nem is vagyok az a K. Müller, aki a Stukkerben sosem kapja meg a stukkert.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!