hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kakaskodó fiatalok
Megzavart szocialista kampány Sopronban

Szélsőséges nézetekkel és szuronyos puskával felfegyverzett, kakastollas csendőregyenruhába bújt fiatalember zavarta meg tucatnyi társával Medgyessy Péter szocialista miniszterelnök-jelölt soproni találkozóját a város polgáraival. A lyukas nemzeti szín? lobogót lengető és bekiabálásaikban a Horthy-időket éltető társaság felbukkanása a választási kampány eldurvulásának újabb fejezetét nyitotta meg Kránitz László, helyi MSZP-s képviselőjelölt szerint. Soproni rendzavarás: pökhendi fiatalok, megdöbbent polgárok Fotó: PF.

Vidéki kampánykörútjának első helyszíneként Medgyessy Péter – Kovács László pártelnök társaságában – kedden Győr-Moson-Sopron megyébe látogatott. Az út harmadik állomása, Sopron tartogatta az igazi meglepetést a szocialista stáb számára. A helyi vállalkozókkal és a sajtó képviselőivel való találkozón Medgyessy kijelentette, hogy a Fidesz és a szélsőjobb részéről megfogalmazódó rágalmakkal, atrocitásokkal szemben az MSZP a korábbinál elszántabban veszi fel ezentúl a harcot, és minden törvény adta lehetőségével élni fog annak érdekében, hogy a választási kampány hangneme visszakerüljön a megfelelő mederbe. A két politikus a rendezvény résztvevőinek gyűrűjében e sajtótájékoztatót követően kivonult a város történelmi hűségét szimbolizáló zászlóhoz, ahol a kötetlen beszélgetésre invitált lakosok várták őket. A mintegy hétszáz érdeklődőt itt kezdte molesztálni az a néhány fiatal, akiket – az egyik résztvevő beszámolója szerint – a háttérből három-négy korosabb aktivista irányított. Kránitz László lapunknak kifejtette, megdöbbenti, hogy az a fenyegetettség, amelyet eddig csak a fővárosi MSZP érzékelt, mostanra Sopronba is "begyűrűzött". A szocialista párt helyi elnöke úgy véli, ezek után nem túlzás azt feltételezni, hogy a jelenség nem egyedi, lokális probléma, hogy országosan szervezett, és hogy – hallva a jobboldal tervezett tiltakozó tüntetéseiről – nem az utolsó ilyen jelleg? atrocitás volt a választásokig. Mint mondta: "Ez a megfélemlítő stílus nem volt jellemző a korábbi választási küzdelmekre." Az érintettek panasszal fordultak a város választási bizottságához, és feljelentést tettek a rendőrségen ismeretlen tettes ellen.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!