2002. 12. 20. (VI/51)
Mi van a csúcson túl?

Mi van a csúcson túl?

2002. 12. 23.
Bár a koppenhágai csúcs óta a legtöbben szinte élve eltemették a magyar mezőgazdaságot, a képlet ennél összetettebb. Kétségtelen, hogy megrázkódtatásokkal, sőt egyes alágazatokban csődhullámokkal, átrendeződéssel jár a csatlakozás keltette új szituáció, mégis az ágazat egészére várhatóan előny lesz.  A magyar diplomácia vezetői teljes sikernek állítják be a koppenhágai csúcson elért, az agrárágazatot érintő támogatási keretet, de siker-e az, hogy az unió által ígért támogatást a saját kasszánkból egészíthetjük ki? A tárgyalási sorozat kezdeti pozíciójához képest mindenképpen siker ez az újonnan megnyílt lehetőség, ám a leginkább egy focibajnokságon megnyert meccshez hasonlítható. A bajnokság kimenetelét ez csak részben befolyásolja. Azt tudni kell, hogy Koppenhágában a 2006-ig szóló költségvetésben 2 milliárd euró tartalékkeret állt a tíz ország rendelkezésére, de ebből csak 500 millió eurót sikerült "kiénekelni" az eurokraták szájából, Magyarország pedig mindössze 56 milliót "hozott el". 
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!