hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2018. 03.09. (XXII/10) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

2018: A lázadás folytatódik

Kikerült a Fehér Házból, majd otthagyta a Breitbart Newst is. Steve Bannon mégis elemében van, európai útja során bevándorlásellenes vezetőkkel tárgyalt, a kontinens kihívásairól tartott előadást, majd a Hetek kérdésére elmondta véleményét Orbán Viktorról is.

Hollywoodi rémálomgyár

Az idei Oscar-díjátadó minden eddiginél erőszakosabban képviselte a szélsőliberális és transzhumanista eszméket, nyakon öntve élhetetlen polkorrektséggel. A kaliforniai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia gyakorlatilag amióta csak Oscar-díjakat osztogat, amolyan lakmuszpapírként mutatja meg számunkra, hogy milyen paradigmák hódítanak a világ kulturális fellegvárában. Amit ma itt láthatunk, azt előbb-utóbb az egész civilizált világ torkán le fogják nyomni. Az idei felhozatal igencsak aggodalomra ad okot azoknak, akik bibliai alapon definiálják az erkölcsöt és a társadalmi együttélést.

Hidegháborús fegyverkezés?

Elfoghatatlan csodafegyver, mélytengeri atomtorpedó, lézerágyú. Vlagyimir Putyin nem szokványos évértékelője után sokan egy újabb, nukleáris háború kitörésétől tartanak.

Kormányválság az újságíró-gyilkosság után Szlovákiában

Tisztázatlan eredetű pénzeket fektetnek be, uniós támogatásokat kapnak, és a legmagasabb kormányzati kapcsolatokkal rendelkeznek Szlovákiában olasz maffiózók – derítette ki az a szlovák oknyomozó újságíró, akit jegyesével együtt agyonlőttek.

Belföld

Ellenzéki sakkjátszma a billegő körzetekben

Bár Hódmezővásárhelyen „csak” időközi polgármester-választást rendeztek, a meglepő ellenzéki siker lélektani hatással lehet az áprilisi voksolásra. A verseny pont a választás előtt vált szorosabbá. Célegyenesbe fordult a választási kampány: a hét elején kiderült, kik indulnak egyéni körzetekben, és az is, mely pártok tudtak országos listát állítani.

Gulyás Gergely: „Nincs lefutott választás”

Miért szenvedett vereséget Hódmezővásárhelyen a Fidesz jelöltje? Hogyan hat ez az esemény az áprilisi országgyűlési választásra? És mi a közelgő voksolás tétje?

Bolhából elefánt?

Régóta nem volt ilyen nagy jelentőségű parlamenti választás, mint a most következő. Még az 1990-es első szabad választás sem éri el a 2018-as különleges fontosságát. Miért van ez? Röviden azért, mert hazánk léte a tét. Sokan ezt túlzásnak tartják, de nincs igazuk. Szabadságunk és függetlenségünk már ma is erősen rokkant. A bevándorláspárti erők győzelme lenne az épp haldoklónak a kegyelemdöfés.

Hit és értékek

Graham kontra Graham?

Miközben a világsajtó igyekezett méltósággal megemlékezni a százmilliók felé szolgáló nagyhatású evangélistáról, a Trump-ellenes gyűlöletkeltés szócsövei ezt az alkalmat is megragadták az utód, Franklin Graham ostorozására. Miben különbözik apa és fia politikai szerepvállalása?

HÁTTÉR

Doktor Marx a zsidókról

„Nos hát, hogy nevelt-e ki Marx gyilkosokat, nem tudom, de ahogy hallom, a férfi, akinek a lövései okozta sebeket most is magamon hordozom, Marx neveltje volt” – mondta Otto von Bismarck a berlini Reichstagban, 1886. március 31-én. Amit a német kancellár csak sejtett, a 20. század drámai módon igazolta.

Átláthatónak lenni

A Kaspersky Lab regionális ügyvezető igazgatója a kibertanácsadó cég átláthatósági programjáról, a kiberbűnözés természetéről, valamint a céget ért vádakról beszélt a Heteknek.

Ki győzte le Chuck Norrist?

Tudok sírni – ismerte el az internetes mémek koronázatlan bajnoka, miután egy facebook-posztban megemlékezett arról az emberről, aki úgy prédikálta neki az evangéliumot, hogy még a lábai is reszkettek tőle. Chuck Norris életútja Jézustól Hollywoodig, majd vissza.

A moszkvai modell

Vlagyimir Putyin várhatóan magabiztosan nyeri a március 18-ai oroszországi választásokat, ám ez nem jelenti azt, hogy az általa vezetett rendszer is ugyanolyan népszerű, mint maga az elnök. A történelmi Novgorod  Moszkvával szemben álló liberálisabb politikai öröksége ma is tovább él az orosz társadalomban.

Oltásdilemmák

Jövőre kötelező lesz a másfél éves gyerekek bárányhimlő elleni oltása. Bírálói szerint az intézkedés egészségügyi szempontból vitatható, inkább gyártói érdek áll a háttérben. Közben európai petíció is indult az etikusan, tehát nem abortált magzatok sejtjeiből előállított oltások elérhetőségéért.

Spielberg listája

Az ismert alkotó most éppen a sajtó­szabadsághoz érkezett. A Pentagon titkai (The Post) ugyan nem korszakalkotó film, az nagyjából benne van, ami a politikai hatalom és a nyilvánosság többnyire morózus viszonyához tartozik. Bár egyfajta leckefelmondást láthatunk, Tom Hanks és Meryl Streep simán hozzák azt, amiért elismerik színészi teljesítményüket. Miközben a negyedik hatalmi ág kissé megdicsőül.

KÁVÉSZÜNET

Budapestre jön Zanetti

Szaktudás-átadási megállapodást köt a Szent Pál Akadémia FC és az olasz FC Internazionale Milano (INTER), melynek keretén belül Európában először a Szent Pál Akadémia Futball Klubjánál jelenik majd meg az INTER Academy, mely az INTER ifjúsági futballprogramja. Az eseményre Budapestre érkezik Javier Zanetti 143-szoros argentin válogatott, a 2010-es BL-győztes INTER csapatkapitánya.

Fájdalommentes tavaszt!

A túlzott gyógyszerfogyasztásnak megvannak a maga súlyos veszélyei, de vannak esetek, amikor mégis igénybe kell vennünk a gyógyszeripar termékeit. Ha megbízható gyártók termékeit választjuk, és a megfelelő iránymutatások szerint járunk el, nem fogunk ártani magunknak.

Szójatejet tehéntej helyett?

Manapság egyre többen fedezik fel, hogy érzékenyek a tehéntejre, ezért kénytelenek valamilyen alternatívához folyamodni. Az egyik ilyen lehetőség a szójatej fogyasztása.

Hazai utazási trendek

2018-at a Magyar Turisztikai Ügynökség a családbarát turizmus évének jegyzi azzal a céllal, hogy a vendéglátó- és a szálláshelyek, illetve más turisztikai szolgáltatók felkészülten fogadják a kisgyerekekkel és/vagy szülőkkel, nagyszülőkkel érkezőket. De az idei utazási trendeket a technológia fejlődése és az új, egyedi élmények iránti vágyak is alakítják.

A magyar gasztroturizmus jellemzői

A tematikus városlátogatások esetében a gasztronómia egyre nagyobb szerepet kap, így a gasztroturizmus igyekszik összekötni az országjárást a helyi ételek, italok megismerésével. Mi több, néhány térségben épp a gasztronómia lett a kitörési pont.

Az ideális családi üdülés titka

Mi a tökéletes családi pihenés titka? A szép helyszín vagy a kényelmes szállás? Kényeztető wellness vagy a finom falatok? Esetleg a jó programok, melyek kalanddá változtatják a nyaralást? Van olyan hely, ahol mindez egyszerre teljesül!

Utazz tudatosan!

Kora tavasszal egyre többen választják ki, hogy hol szeretnének nyaralni, és szerencsére ma már kevesebbet hallani csődbe jutott utazási irodákról is. Ennek ellenére sem árt körültekintőnek lenni.

Kapszulahotelek terjedése

Bár nem feltétlenül a kényelemről és a luxusról híresek, mégis sok turista számára praktikus megoldás az olcsó kapszulahotel. Az első ilyen költséghatékony „hálódoboz” még a 70-es évek végén nyílt meg Japánban, azóta több kontinensen hódít.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!