hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hazai utazási trendek
Így utazunk mi

2018. 04. 05.
2018-at a Magyar Turisztikai Ügynökség a családbarát turizmus évének jegyzi azzal a céllal, hogy a vendéglátó- és a szálláshelyek, illetve más turisztikai szolgáltatók felkészülten fogadják a kisgyerekekkel és/vagy szülőkkel, nagyszülőkkel érkezőket. De az idei utazási trendeket a technológia fejlődése és az új, egyedi élmények iránti vágyak is alakítják.

Míg a téli hónapokban főként síelés céljából keressük fel a környező hegyeket, addig a tavasztól késő őszig terjedő időszakban már a távoli országok is megfizethető áron elérhetőek. Nyáron pedig jellemzően a Földközi-tenger partvidéke éppen úgy igen kedvelt, mint az egzotikus szigetek. Ám a hosszú vakációk mellett a hétvégi kiruccanások is egyre inkább szokássá váltak, még mindig nagyon népszerűek az európai nagyvárosok – Róma, Barcelona, Milánó. És egyre többet repülünk is: a február–márciusi tengerparti pihenésekben a Kanári-szigetek és Málta vezeti a toplistát – legalábbis a Wizz Tours felmérése szerint.

Igaz, hazánkban a február–márciusi időszak nem a legtipikusabb utazási szezon, holott éppen tél végén lenne a legnagyobb szükségünk feltöltődésre. Ekkor honfitársaink valamivel kevesebb mint fele, 48 százaléka utazik legfeljebb 3 napos városnézésre, és az említett úti célok mellett még Lisszabon, London és Madrid kerül be a legnépszerűbbek közé.

Az utazók másik fele inkább az otthonuk közelében keres néhány nap alatt felfedezhető helyeket, ahol gyorsan kipihenhetik a zsúfolt hétköznapok fáradalmait. Mivel a nagyvárosokat túlterheli a gyorsan növekvő turizmus, ezért új helyszínek kerülnek reflektorfénybe: kevésbé zsúfolt, olcsóbb, eldugottabb helyeket keresnek. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!