hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ki győzte le Chuck Norrist?
Hogyan tört meg a Föld legkeményebb embere?

2018. 04. 05.
Tudok sírni – ismerte el az internetes mémek koronázatlan bajnoka, miután egy facebook-posztban megemlékezett arról az emberről, aki úgy prédikálta neki az evangéliumot, hogy még a lábai is reszkettek tőle. Chuck Norris életútja Jézustól Hollywoodig, majd vissza.

„A hős az, aki elválasztja magát egy feladatra, amihez rendkívüli erőt és kitartást mozgósít” – idézte Face­book-oldalán Webster értelmező szótárát az az ember, akit a szájhagyomány már évek óta a hősiesség „ikonjának” tekint, a „Föld legkeményebb emberének”. Chuck Norris, az akciófilmek mémek és viccek által megkoronázott sorozatsztárja mégsem önmagáról beszélt, hanem egy hatvan évvel ezelőtti sorsfordító találkozásról a Los Angeles-i sportcsarnokban. A valódi hőst szerinte ugyanis nem Chucknak, hanem Billy Grahamnek hívták, aki élete során több millió ember szívéért harcolt, hogy az evangélium erejével megmentse őket a „gonosztól”.

Az apám lett az első ellenségem

„Kiskoromtól kezdve vonzott a jó fiúk, rossz fiúk küzdelme” – írta le a színész életrajzi könyvében (Minden esély ellenére), hogy miért a rendőrakadémiára készült éppen, amikor édesanyja elhívta, hogy kísérje el egy ébredési összejövetelre. Bár tizenkét éves korában a helyi baptista gyülekezetben megkeresztelkedett, a hitét rögtön próbára tette alkoholista édesapja, aki annyira rabja volt a szesznek, hogy még a kisebbik fiát is a kedvenc sörmárkájáról nevezte el, Wieland Norrisnak. Később még a börtönt is megjárta, miután ittas állapotban halálra gázolt egy idős nőt a városban. Miközben folyamatosan ígérgette, hogy megváltozik, első útja a cellából mégsem a családjához, hanem a kocsmába vezetett, ahova minden éjjel eljárt. „Apám alkoholizmusának kezelése a mindennapos rutin része volt. Ha hazaállított tök részegen, ordítva és káromkodva, anyám volt, aki útjába állt, hogy lecsillapítsa” – emlékezett vissza Chuck Norris arra, hogyan éltek öccsével együtt éveken keresztül az apai terror árnyékában.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!