hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bolhából elefánt?

2018. 04. 05.
Régóta nem volt ilyen nagy jelentőségű parlamenti választás, mint a most következő. Még az 1990-es első szabad választás sem éri el a 2018-as különleges fontosságát. Miért van ez? Röviden azért, mert hazánk léte a tét. Sokan ezt túlzásnak tartják, de nincs igazuk. Szabadságunk és függetlenségünk már ma is erősen rokkant. A bevándorláspárti erők győzelme lenne az épp haldoklónak a kegyelemdöfés.

 „Nekünk Magyarország az első!” – olvassuk a Fidesz plakátjain országszerte. Mi ez? Pártpropaganda önző hatalmi célok érdekében? A Fidesz és Orbán Viktor láthatóan a bevándorlás kérdését állítja a kampánya középpontjába. Marketingcélok érdekében kreált megfélemlítő hazugság? A Fidesz Hódmezővásárhely után nem tud váltani, „marad hát a migráció, az ország megvédése a választás tétjeként akkor is, ha az ördögnek sem akarják tömegek megrohamozni a kerítést, s az EU kvótaügyi erőlködése sem látszik eléggé félelmetesnek.” (Szerető Szabolcs, Magyar Nemzet). Tényleg? A Fidesz bolhából csinál elefántot? Ha így van, akkor őrültek, akiket valóban el kell zavarni, gyorsan. De az sem kizárt, hogy a veszélyt tagadók az esztelenek.

Orbán Viktor így figyelmeztetett az évértékelőjében: „Nyugat-Európában bevándorlóországokká váltak a régi nagy európai nemzetek. A kulturális alapok átalakulása, a keresztény kultúrájú népesség fogyása, a nagyvárosok iszlamizálódása napról napra halad előre, s bevallom, hogy én nem látom azokat a politikai erőket, amelyek meg akarnák és meg tudnák állítani, horribile dictu: vissza tudnák fordítani a folyamatokat… Bármi is volt a kiváltó ok, Nyugat-Európa bevándorló…övezetté, kevert népességű világgá vált, és Közép-Európától különböző, merőben új fejlődési jövő felé halad. Rossz hír ez számunkra. Ez azt jelenti, hogy az iszlám civilizáció, amely mindig is hivatásának tekintette Európa megtérítését – ahogy ő mondja – az igaz hitre, a jövőben nemcsak dél, de nyugat felől is kopogtatni fog Közép-Európa ajtaján.” Ez nem egy megalapozatlan rémlátomás.  Magát a folyamatot valaki értékelheti pozitívan, de a létezését nem tagadhatja le, nem mondhatja azt, hogy Orbán egyszerűen kitalált dolgokkal kampánycélból gerjeszt félelmet. A miniszterelnök úgy látja, hogy ezek a valós jelenségek a jelenlegi Európa és Magyarország megszűnéséhez vezetnek középtávon. A kvótaügy is ide kapcsolódik, az önálló döntési jogunk védelméhez. Ha ezt egyszer kiengedjük a kezünkből, nem tudjuk majd visszaszerezni soha. Magyarország védelmének feladatát az összes politikai erőnek vállalnia kellene és ekkor valóban szólhatna másról is a választás. De csak a Fidesz vállalja ezt teljes mértékben. Az Unió teljes egységesülése ellen is csak a Fidesz lép fel következetesen.

Mi a helyzet az ellenzékkel? Az internacionalista liberális baloldal természetes szövetségese a globalista erőknek, ők biztosan kerítést bontanának és kvótát fogadnának el. Karácsony Gergelyék egy 2015-ös közleményben azt írták : „Semmiképpen se kerüljön sor határ menti kerítés építésére.”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!