hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Utazz tudatosan!
Mire figyeljünk utazás előtt?

2018. 04. 05.
Kora tavasszal egyre többen választják ki, hogy hol szeretnének nyaralni, és szerencsére ma már kevesebbet hallani csődbe jutott utazási irodákról is. Ennek ellenére sem árt körültekintőnek lenni.

A közelgő utazási szezon miatt már most egyre többen választják a last minute helyett a first minute foglalásokat. Az utazók egyre tudatosabbak és sokan saját maguk szervezik meg az utazásukat.

A legtöbb panasz a szálloda minőségére és komfortfokozatára, elhelyezkedésére, a meghirdetett programok minőségére vagy épp azok elmaradására van. De a rossz minőségű ellátás és a wellness-szolgáltatások hiányossága is rendszeresen előkerül”– mondta kérdésünkre Darai-Nagy Judith, a Smart Travel utazási iroda ügyvezetője. Szerinte a repülős utak legjellemzőbb problémái, a járatok jelentős késése, törlése, az emiatt fennálló kártalanítási kötelezettség elutasítása vagy a helyszíni utasfelvétel során kiszabott büntetések a túlméretezett csomagok miatt. A másik gyakori akadály a kellemetlen, nem várt események, mint: betegség, baleset miatt meghiúsult utazások, ami miatt az utasok kénytelenek lemondani az utazást. De útlemondási biztosítás megkötésével a jelentős anyagi kár elkerülhető.

Épp ezért csak megbízható irodára bízzuk a szervezést! Kössünk biztosítást, és az sem mindegy, hogy pontosan kivel és mire szerződünk! A csomagok sérüléséről vagy lopás gyanúja esetén a kártalanítás miatt mindig kérjünk reptéri jegyzőkönyvet a helyszínen – ennek hiányában egyetlen biztosító sem fizet! Ha nem vagyunk valamivel elégedettek, rögtön jelezzük és minden eseményt fotóval vagy videofelvétellel dokumentáljunk!

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!