hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2018. 04.13. (XXII/15) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Palesztin terror civil maszkban

Pattanásig feszült a helyzet a Közel-Keleten. A szíriai vegyi támadás híre, Trump és Putyin üzengetése, valamint a Hamasz akciói szorult helyzetbe hozhatják Izraelt.

Bársonykesztyű és vasököl

Az Oroszország, Irán és Észak-Korea jelentette stratégiai problémák egyáltalán nem lebecsülendők, mégis egyre többen Kínát tartják az Egyesült Államok vezette világrend legfenyegetőbb kihívójának. Ugyanis csak a kommunista ország rendelkezik azzal az ideológiai elkötelezett­séggel megtámogatott gazdasági erővel, ami átformálhatja a jelenlegi globális berendezkedést.

Belföld

Jönnek a mézeshetek

A 2018-as országgyűlési választás olyan eredménnyel zárult, amire még a kormánypárt sem számított: fideszes kétharmaddal. A meglepetés erejéről, a kormány terveiről, valamint az ellenzék jövőjéről beszélgettünk Török Gábor politológussal, a Corvinus Egyetem docensével.

Megszűnik a Magyar Nemzet?

Simicska Lajos azt állítja, nem képes tovább finanszírozni a nagy múltú lapot, melyet az utóbbi három évben fegyverként használt a miniszterelnök elleni személyes háborújában.

A döntés méltósága

Az amerikai választók, miután Donald Trumpra szavaztak, másnap ostoba, bigott, fundamentalista, vidéki agymosottak lettek a vesztes jelöltet támogató főáramú média szemében. Rajtuk kívül a választási rendszer lett a másik főbűnös, persze csak november 9-én hajnaltól, előtte, amíg a demokrata jelölt biztonságban érezte magát, az alapító atyák bölcsességét ünnepelték az alkotmányban. Valami hasonló történt Magyarországon is, csak még abszurdabb kiadásban.

Hit és értékek

Identitás, válság

A manapság felkapott motivációs előadások népszerűsége is bizonyíték arra, hogy az embernek szüksége van az identitása tudatosítására azért, hogy ne vesszen el az internet világa, a munka és a családi élet sűrűjében. Az identitás kérdése viszont nem ma kezdte el foglalkoztatni a nyugati embert, hanem valamikor a 19. század derekán.

HÁTTÉR

A józanság diadala

„Az eszes meglátja a bajt és elrejti magát” – rögzíti a Szentírás. Örömmel állapíthatjuk meg, hogy népünk az országgyűlési választásokon fényesen kinyilvánította: a valós veszélyeket konokul letagadó, nemzetközi méretű szisztematikus agymosás és kőkemény nyomásgyakorlás ellenére sem vesztette el józan belátását, és jelesre vizsgázott élni akarásból.

Korszakhatár

Amikor néhány év múlva visszagondolunk a Fidesz 2018-as választási győzelmére, alighanem meg fogjuk állapítani, hogy ez a választás még 2010-hez és 2014-hez képest is komoly következményekkel járt a Fidesz ellenfelei körében – gondoljunk csak a 2014-eshez hasonló eredményt elérő Jobbik, illetve az 1990 óta a legrosszabb eredményét elérő MSZP elnökének lemondására, Simicska Lajos kivonulására a napi- és hetilap-, valamint a rádiópiacról, illetve az Együtt történetének végére.

Búcsú a meleggéntől: kutatás cáfolja a liberális narratívát

Az LMBTQ-világnézet szerint ahogyan létezik fekete és fehér, épp úgy létezik meleg és hetero embertípus. Vagyis amikor valakiben kétség merül fel a szexuális orientációjával kapcsolatban, akkor nem „szabad választásról” van szó, hanem az illető veleszületett, fix attribútumának „felfedezéséről”. (2018. 04.13.)  

A Facebook és az árnyékprofilok

Mark Zuckerberg igyekszik mindent megtenni, hogy túllendítse a Face­bookot története eddigi legnagyobb botrányán. A fő kérdés azonban nem az, hogy a globális techóriás meg tudja-e védeni az adatainkat, hanem az, hogy bízunk-e benne, hogy nem él vissza azzal a gigantikus mennyiségű információval, amelyet rólunk gyűjt.

A Big Data és a privát szféra

„A cégeket, amelyek magánéletekről gyűjtenek és adnak el információkat, annak idején magán-titkosszolgálatok­­nak hívták” – jegyezte meg Edward Snowden ex-hírszerző a Facebook adatkezelési botránya kapcsán. Jogos a kritika?

Gyógyítani nemcsak szikével, de muzsikával is lehet

„Amikor a ’60-as években meghallottuk a Beatlest, nemcsak utánozni szerettük volna, hanem az új stíluson belül egyedit és saját hangzást akartunk kreálni. Ma csak leutánozzuk az angolszász tutit” – mondja Wolf Péter zeneszerző, karmester, aki idén megkapta az Artisjus-életműdíjat.

Haláltáborban komponált

Az Andrássy út 97. szám alatti ház sokat vesztett valamikori patinájából. Ma már kevesen tudják, hogy ebben a házban élt és alkotott Láng György zeneszerző, grafikus és író. Neve ma már ismeretlenül cseng – pedig nem mindennapi tehetség volt.

Segítség, kígyót melengettem a keblemen

Valószínűleg nincs olyan ember, aki akár a személyes életében, akár a munkahelyén ne találkozott volna már a manipuláció vagy dominancia különböző formáival. Mit tehetünk ez ellen? Hogyan lehet kezelni az ilyen helyzeteket? Segítenek-e a manapság népszerű megoldások, mint például az asszertív kommunikáció, vagy sem?

KÁVÉSZÜNET

Süssünk-főzzünk joghurttal!

A joghurt nemcsak hasznos az egészségünknek, hanem finom is. A konyhában változatos a felhasználása, szinte csak a fantáziánk szab határt a lehetőségeknek!

Enyhítse fájdalmát!

Időnként mindenki érez fájdalmat, azonban vannak, akiknél ez az érzés különböző sérülések, betegségek, rendellenességek miatt mindennapossá válik. A fájdalomcsillapítók ilyen esetben sokat javíthatnak az életminőségen.

Egye egészségesre fogait!

Régóta tudjuk, hogy bizonyos ásványi és tápanyagokra, vitaminokra nagy szüksége van a szervezetünknek. Ezeknek mind a hiánya, mind a túladagolása problémákhoz vezethet, akár a szájhigiénia és a fogaink egészsége terén is.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!