hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gyógyítani nemcsak szikével, de muzsikával is lehet
Beszélgetés Wolf Péter zeneszerzővel

2018. 05. 11.
„Amikor a ’60-as években meghallottuk a Beatlest, nemcsak utánozni szerettük volna, hanem az új stíluson belül egyedit és saját hangzást akartunk kreálni. Ma csak leutánozzuk az angolszász tutit” – mondja Wolf Péter zeneszerző, karmester, aki idén megkapta az Artisjus-életműdíjat.

Miként fogadta az Artisjus életműdíját?

– Kicsit meglepett, mivel nem tudom és nem is akarom befolyásolni, hogy a szakmai környezetem észreveszi-e, méltányolja-e a zenei munkáimat. Csak két-három kollégát szoktam meghívni egy-egy koncertemre, őket nagyra értékelem, és fontos a véleményük. Az Artisjus egyfajta rendszer szerint feltérképezi, hogy ki milyen munkát végez, hol tart a szakmában egy-egy magyar muzsikus vagy előadó, és bizonyos időközönként díjak kiosztásával zeneszerzők, előadók számára adnak pozitív visszajelzést. Azt hiszem, most elég öreg lettem ahhoz, hogy egy életműdíjjal engem is megkínáljanak. 

Mindig is a zene érdekelte, vagy volt más is, ami vonzotta az érdeklődését?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!