hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A döntés méltósága

2018. 05. 10.
Az amerikai választók, miután Donald Trumpra szavaztak, másnap ostoba, bigott, fundamentalista, vidéki agymosottak lettek a vesztes jelöltet támogató főáramú média szemében. Rajtuk kívül a választási rendszer lett a másik főbűnös, persze csak november 9-én hajnaltól, előtte, amíg a demokrata jelölt biztonságban érezte magát, az alapító atyák bölcsességét ünnepelték az alkotmányban. Valami hasonló történt Magyarországon is, csak még abszurdabb kiadásban.

Úgy vasárnap este 10 óráig a kommentátorok és politikusok a magyar nép bölcsességét, érettségét és bátorságát látták a magas részvételben, kezüket dörzsölve, hogy azért a víz az úr, és a szavazók a választófülke magányában csak elzavarják a diktátort. Amikor egy-másfél óra múlva kiderült, hogy a Fideszre szavazók ezúttal nemcsak sokan, hanem nagyon sokan voltak, az istenadta nép azonnal rettegő, becsapott, passzív, színes utalványokkal megvehető, demokráciára képtelen birkanéppé vált, akik amúgy meg is érdemlik. A választási rendszer pedig manipulált, és különben is, csaltak.

Azóta is sokan úgy viselkednek, mint a nyolcéves gyerek, amikor rosszat dobott a Monopolyban.

De mi is történt? Vasárnap milliók mutatták meg azt, hogy van egy másik Magyarország, mint amit a média által életben tartott politikusok akarnak láttatni a stúdiók karosszékeiből. Van egy másik Magyarország, mint amit a valóság helyett a saját előítéleteiket tényként ismételgető újság-írók láttatnak a felületeiken – itthon és külföldön.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!