hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Palesztin terror civil maszkban
Gázai feszültség

2018. 04. 12.
Pattanásig feszült a helyzet a Közel-Keleten. A szíriai vegyi támadás híre, Trump és Putyin üzengetése, valamint a Hamasz akciói szorult helyzetbe hozhatják Izraelt.

Napról napra egyre jobban eszkalálódik a háborús hangulat a Közel-Keleten, miután a világ két nagyhatalmának frontvonalán, Szíriában ismét szembekerültek az orosz és amerikai érdekek. A hírekben megjelenő vegyi támadásra Donald Trump a tavalyihoz hasonlóan ismét kemény válaszcsapással felelne, miközben Putyin kilátásba helyezte, hogy minden kilőtt rakétára reagálni fognak. A szíriai káoszban – többek között az iráni térnyerés miatt – Izrael is érintett, feltételezések szerint ők felelősek a Homsz közeli repülőteret ért légicsapásért. A másik frontvonalat a Hamasz nyitotta meg, miután taktikát váltva úgy döntött, hogy a felszín felett próbálja meg ostrom alá venni az izraeli határt.

Rémuralom 12 éve

Amióta a Hamasz átvette az uralmat a Gázai övezet felett, nemcsak az izraeli, de a palesztin lakosság is megszenvedte a következményeit. A térség határára felhúzott kerítést a palesztin terrorszervezet az elmúlt években a legváltozatosabb módokon vette ostrom alá. Miközben odahaza szinte féktelen a véreskezű diktatúra, a kerítést robbantásokkal, rakétakilövésekkel vagy épp alagútásásokkal igyekszik áttörni a Hamasz. Miután az izraeli hadsereg eredményesen semlegesítette a próbálkozások nagy részét, a terrorszervezet elhatározta, hogy előbújik a föld alól, és a felszínen indítja meg „offenzíváját”.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!