hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Süssünk-főzzünk joghurttal!
Kellemeset a hasznossal

2018. 05. 11.
A joghurt nemcsak hasznos az egészségünknek, hanem finom is. A konyhában változatos a felhasználása, szinte csak a fantáziánk szab határt a lehetőségeknek!

Ha idegenkedünk a bolti agyoncukrozott és adalékanyagokkal teletömött változatoktól, vásároljunk megbízható forrásból származó natúr joghurtot, és turbózzuk fel a kedvenc házi gyümölcsszószunkkal, kompóttal, akár egy fellazított dzsemmel. Az ínyencek azonban jól tudják, hogy a joghurt sósan, pikánsan is fogyasztható. Ilyenkor sima görög joghurthoz tehetünk olívaolajat, tengeri sót és fűszereket (például valamilyen keleti fűszert, za’atart vagy paprikapelyhet), és máris kanalazhatjuk.

Ma már joghurtkészítő gépek is kaphatók, amelyek segítségével könnyűszerrel elsajátítható a joghurtkészítés csínja-bínja.

Kenhetjük pirítósra is, amire csöpögtessünk egy kis olívaolajat, szeletelt piros retket, uborkát vagy paradicsomot, vagy friss zöldfűszernövényeket. Különböző leveseket is feldobhatunk vele. Salátaöntetként, olívaolajjal, citromlével, sóval frissítő saláta­dresszingként is funkcionálhat. Keverhetjük sós zabkásába, vagy alkalmazhatjuk akár majonéz helyett is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!