hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

A konzervatív műsorvezető, aki reményt adott az amerikai jobboldalnak

Magyarországon kevésbé ismert, pedig minden alternatív média őhozzá vezethető vissza. A modern konzervativizmus egyik vezéralakja volt, aki tízmilliókra hatott. Nélküle sem a republikánus párt, sem a konzervatív média nem lenne olyan szinten, mint most. Rush Limbaugh hagyatékának értékét és befolyását mi sem bizonyíthatná jobban annál, hogy milyen vehemens gyűlölettel viszonyulnak hozzá a baloldalon.

Radikális fordulat előtt Irán?

Az új amerikai adminisztráció működésével ismét napirendre került az iráni nukleáris megállapodás újratárgyalása. Ám az esetleges alkut több szempont is más megvilágításba helyezi, mint a 2015-ös megállapodást. Amerikának szembe kell néznie a Trump-adminisztráció alatt kialakított erős regionális szövetségi rendszerrel, valamint az idei iráni elnök­választás sürgető tényével is.

Génmanipulált csúcskatonák vívják a jövő háborúit?

A kínai kommunista párt vezetése úgy tűnik igen messze merészkedik annak érdekében, hogy biztosítsák katonai és technológiai előnyüket a nyugattal szemben. A genetikailag módosított katona híre nyugati országokat is hasonló útra kényszeríthet.

Szlovákia a szakadék szélén: egy elhibázott védekezés drámai következményei

Miközben a késlekedő vakcinaszállítmányokra várnak a világ kormányai, a koronavírus világjárvány harmadik hulláma elérte Európát. Szlovákiában rendkívüli gyorsasággal romlott a helyzet, ami intő jel többek között Magyar­ország számára is.

Belföld

"Bátrabban kell kiállni a zsidó–keresztény értékek mellett" – Hidvéghi Balázs a Heteknek

Magyarország ideológiai támadás alatt áll a Fidesz képviselője szerint. Az óriás techcégek cenzúrájáról, az Európai Néppárt előtt álló jövőről és az uniós válságkezelésrõl beszélgettünk.

Harc a mutánsok ellen: meddig jók a vakcinák?

Az oltóanyag beszerzése mellett a mutálódott vírusvariánsok felbukkanása is komoly fejtörést okoz a kormányoknak és szakembereknek egyaránt. A mutációk kialakulása nem váratlan esemény, azonban kérdéses, vajon a már elérhető vakcinák megfelelő védelmet nyújtanak-e a módosult kórokozókkal szemben.

Hit és értékek

„Ami Ausztráliában történt, az működhet az egész világon” – Greg Sheridan a Heteknek

„A Facebook arrogáns módon úgy gondolta, hogy Ausztráliában is azt tehet, amit csak akar. Kénytelenek voltak belátni, hogy ez nem így van, és a mi győzelmünk más országoknak is segíthet a küzdelemben” – mondta lapunknak az egyik legnagyobb ausztrál napilap, a The Australian külpolitikai szerkesztője, Greg Sheridan.

Kedves Olvasó!

„A Facebook arrogáns módon úgy gondolta, hogy Ausztráliában is azt tehet, amit csak akar. Kénytelenek voltak belátni, hogy ez nem így van, és a mi győzelmünk más országoknak is segíthet a küzdelemben” – mondta lapunknak az egyik legnagyobb ausztrál napilap, a The Australian külpolitikai szerkesztője, Greg Sheridan. Az ausztrál Facebook-háború legalább olyan izgalmas, mint amilyen fontos epizód: ez az első alkalom, amikor a közösségi óriást rá lehet kényszeríteni arra, hogy díjat fizessen a tartalomgyártóknak a hírek után, amelyek jelentős forgalmat és profitot termelnek neki.

HÁTTÉR

A zsidó bárók „bűne”

A mai válsághelyzetben különösen érdekesek azok a személyek, akik a semmiből indulva, saját érdemeik révén váltak sikeres emberekké. Ilyen pályát futottak be a 20. századfordulós zsidó arisztokrácia tagjai is, akik nélkül Magyarország modernizációja aligha lett volna elképzelhető.

Zuckerberg "nukleáris rakétája" nem talált célt

Az ausztrál kormány és a Facebook, illetve a Google közötti konfliktus egyfajta „próbaháborúként” is értelmezhető a big tech cégek és a nemzetállamok szempontjából egyaránt. Scott Morrison kormányának sikerült elérnie, hogy mindkét óriásvállalat egyedi megállapodás keretében díjat fizessen a tartalomgyártóknak a forgalmat generáló hírek után.

Magyar Facebook-törvény: ausztrál minta helyett lengyel modell

A magyar kormány nem az ausztrál, hanem inkább a lengyel modellt követi a Facebook-szabályozásban. A reklámadó mellett nem kérnek mást számon, mint a magyar törvényeket – kérdés, hogy miként.

KÁVÉSZÜNET

„Még cumizott, de már felnőtteket vert” – sakkvilágbajnoknak készül a 13 éves Gaál Zsóka

A Gaál családdal élmény volt beszélgetni; az anekdoták és a kedves családi sakksztorik mellett áldozatkészségük és elszántságuk is kitűnik. Sándor már annak is örül, ha lányától kikap egy partiban, Renáta pedig a támogató közeg fontosságát hangsúlyozza. Mindannyian közösen dolgoznak Zsóka sikeréért. (2021.02.26.)

Csak a lényeg marad, mikor a túlélés a cél

A nem túl eredeti témájú film is feldobhat valamit a napokról, amiben most vagyunk. És ha nem is az történik velünk, mint a Greenland – Az utolsó menedék című katasztrófafilmben, azért a váratlan helyzet szülte reakciók igen valószerűek – a tényleg nagy baj esetén.

Hitler és a francia válogatott is itt vonult: felújítják Európa legdrágább sugárútját

A Párizs szívét összekötő Champs-Élysées nélkül ma már el sem tudnánk képzelni a francia fővárost. A világhírű sugárút azonban nem csupán Párizs különböző pontjait köti össze, hanem a múltat is a jelennel: minden fa, épület, sarokkő történelmi események szemtanúja egyben.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!