hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Magyar Facebook-törvény: ausztrál minta helyett lengyel modell
Mire lehet elég a hazai szabályozás?
Magyar Facebook-törvény: ausztrál minta helyett lengyel modell

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 02. 24.
A magyar kormány nem az ausztrál, hanem inkább a lengyel modellt követi a Facebook-szabályozásban. A reklámadó mellett nem kérnek mást számon, mint a magyar törvényeket – kérdés, hogy miként.

„A Facebook 3,8 milliárd forint reklámadót fizetett be a magyar költségvetésbe. Ezzel eleget tett közteherviselési kötelezettségének, ahogy teszi ezt minden Magyarországon törvényesen működő vállalat” – írta Facebook-oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter, aki egyúttal azt is állította, hogy „Ausztráliában már megbukott a Momentum és a baloldali ellenzék ötlete” (később kiderült, hogy az ausztrál kormány és az óriásvállalat megegyezett egymással).

A miniszter azt is megerősítette, hogy

„semmi mást nem szeretnénk elérni a nagy technológiai cégekkel szemben, mint az átlátható, ellenőrizhető és törvényes működést. Semmi mást, mint ami minden cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik hazánkban.”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!