hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Magyar Facebook-törvény: ausztrál minta helyett lengyel modell
Mire lehet elég a hazai szabályozás?
Magyar Facebook-törvény: ausztrál minta helyett lengyel modell

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 02. 24.
A magyar kormány nem az ausztrál, hanem inkább a lengyel modellt követi a Facebook-szabályozásban. A reklámadó mellett nem kérnek mást számon, mint a magyar törvényeket – kérdés, hogy miként.

„A Facebook 3,8 milliárd forint reklámadót fizetett be a magyar költségvetésbe. Ezzel eleget tett közteherviselési kötelezettségének, ahogy teszi ezt minden Magyarországon törvényesen működő vállalat” – írta Facebook-oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter, aki egyúttal azt is állította, hogy „Ausztráliában már megbukott a Momentum és a baloldali ellenzék ötlete” (később kiderült, hogy az ausztrál kormány és az óriásvállalat megegyezett egymással).

A miniszter azt is megerősítette, hogy

„semmi mást nem szeretnénk elérni a nagy technológiai cégekkel szemben, mint az átlátható, ellenőrizhető és törvényes működést. Semmi mást, mint ami minden cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik hazánkban.”

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!