hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Még cumizott, de már felnőtteket vert” – sakkvilágbajnoknak készül a 13 éves Gaál Zsóka
Mi hárman így vagyunk egy csapat
„Még cumizott, de már felnőtteket vert” – sakkvilágbajnoknak készül a 13 éves Gaál Zsóka

Fotó: Györkös József

2021. 02. 24.
A Gaál családdal élmény volt beszélgetni; az anekdoták és a kedves családi sakksztorik mellett áldozatkészségük és elszántságuk is kitűnik. Sándor már annak is örül, ha lányától kikap egy partiban, Renáta pedig a támogató közeg fontosságát hangsúlyozza. Mindannyian közösen dolgoznak Zsóka sikeréért.

Édesanyád egy korábbi interjúban kifejtette: nem élsportolói ambíciókkal vágtál bele a sakkozásba, hanem képességfejlesztő tevékenységként. Hogyan és mikor fordult át ez nálad professzionális szintre?

Zsóka: – Három és fél évesen ismerkedtem meg a sakkjátékkal. Anyukám pedagógus, ő szorgalmazta, hogy tanuljak meg sakkozni, hiszen rengeteg képességfejlesztő hatása van; gondolta, az iskolában jobban megy majd ettől a tananyag elsajátítása. Apukám tanított meg a lépésekre, aki szintén sakkozó, a Bányász SK Ajka igazolt játékosa. Annyira természetes volt számomra, hogy ezzel játszom, hogy óvodásként azt hittem, a szabadidejében mindenki sakkozik.

Azt viszont soha nem felejtem el, hogy a legelső versenyemen utolsó lettem.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!