A sakkvilágbajnok volt a tavalyi év legjobban kereső e-sportolója
A karantén ellenére ötödére esett vissza az e-sportolók összenyereménye
A sakkvilágbajnok volt a tavalyi év legjobban kereső e-sportolója

Magnus Carlsen, a jelenlegi sakk világbajnok(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 01. 19.
A sakkvilágbajnoki címvédő Magnus Carlsen bizonyult az e-sport - a versenyszerűen űzött számítógépes játékok mellett a sakkot is magában foglaló elektronikus sport - legjobban kereső játékosának 2020-ban.

A 30 éves norvég versenyző a világháló pénzdíjas eseményein, mindenekelőtt az általa életre hívott internetes nemzetközi tornákon több mint 510 ezer dollárt keresett tavaly - írta az insidethegames.biz.

Nem véletlen, hiszen a Netflix "Vezércsel" című sorozatának köszönhetően az év végére szinte a semmiből robbant be a sakk népszerűsége.

A portál cikke szerint ugyanakkor az e-sportokat űző játékosok összbevétele jelentősen csökkent a koronavírus-világjárványból fakadó globális válság következtében.

A legjobb 50 játékos 76 százalékkal kevesebbet keresett, mint az előző esztendőben, a 2019-es 55 millió dollárról 11 millió dollárra esett vissza a 2020-as össznyeremény.

A top 50-be tartozók átlagéletkora 22,7 év volt, és hét tinédzser is szerepel a tavalyi félszázas listán a portál ismertetője szerint.

Még ősszel meglátogattuk a hazai e-Sport egyik fellegvárát, az MTK e-sport szakosztályát:

(Hetek/MTI)

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!