hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Génmanipulált csúcskatonák vívják a jövő háborúit?
A 21. századi Übermensch
Génmanipulált csúcskatonák vívják a jövő háborúit?

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 02. 24.
A kínai kommunista párt vezetése úgy tűnik igen messze merészkedik annak érdekében, hogy biztosítsák katonai és technológiai előnyüket a nyugattal szemben. A genetikailag módosított katona híre nyugati országokat is hasonló útra kényszeríthet.

Amerikának nagy dilemmát okoz, hogy vajon Kína tényleg létre akar-e hozni egy olyan hadsereget, melynek tagjai emberfeletti képességekkel rendelkeznek, vagy ez a hír mindössze az összeesküvés-gyártók legújabb koholmánya? A választ egyelőre nem tudhatjuk biztosan, ám John Ratcliffe, az Egyesült Államok Nemzeti Hírszerzésének volt igazgatója teljes bizonyossággal állítja, hogy a kínaiak nagy erővel dolgoznak biológiai dominanciájuk és egy teljesen új emberfajta létrehozásán.

„Első számú nemzeti fenyegetés”

Ezt Ratcliffe a The Wall Street Journal hasábjain fogalmazta meg. Véleménycikkében részletesen kifejti a kínaiak által már elért eredményeket, és a tervezett céljaikat is. Állítása szerint pozíciója révén a témában több ismerete van, mint az amerikai kormány bármely tagjának, beleértve az elnököt is. A szakember szerint a II. világháború óta nem kellett ilyen mértékű fenyegetéssel szembenéznie a nyugati demokráciáknak.

„Peking célja egyértelmű: katonailag, technológiailag és gazdaságilag uralni főként Amerikát, de a világ többi részét is.”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!