hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Ami Ausztráliában történt, az működhet az egész világon” – Greg Sheridan a Heteknek
Véget érhet a digitális vadnyugat
„Ami Ausztráliában történt, az működhet az egész világon” – Greg Sheridan a Heteknek

Mark Zuckerberget az amerikai Kongresszus is meghallgatta. Most engednie kellett.(Fotó: AP / Andrew Harnik)

2021. 02. 24.
„A Facebook arrogáns módon úgy gondolta, hogy Ausztráliában is azt tehet, amit csak akar. Kénytelenek voltak belátni, hogy ez nem így van, és a mi győzelmünk más országoknak is segíthet a küzdelemben” – mondta lapunknak az egyik legnagyobb ausztrál napilap, a The Australian külpolitikai szerkesztője, Greg Sheridan.

Amikor egyeztettük az interjút, még nem látszott a megoldás az ausztrál kormány és a Facebook vitájában, ám most alig egy órája jelentették be, hogy a közösségimédia-óriás beadta a derekát, és a jövőben fizetni fog az oldalain megjelenő híranyagokért. Megoldódott ezzel a probléma?

– Reméljük igen. A Facebook elfogadta azt, hogy fizetnie kell az ausztrál médiacégek számára az Ausztráliában előállított hírtartalmakért. Meg kell várnunk azt, hogy az egyezség miként működik a gyakorlatban, de a lényeg, hogy a kormány nem változtatott a törvény szövegén, a Facebook volt kénytelen elfogadni az általunk képviselt alapelveket.

Helyreállítják az oldalaikon az utóbbi időben blokkolt hírszolgáltatásukat és fizetnek. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!