hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szlovákia a szakadék szélén: egy elhibázott védekezés drámai következményei
Politikai színjáték, elfáradt egészségügy, kiábrándult társadalom
Szlovákia a szakadék szélén: egy elhibázott védekezés drámai következményei

Jelenleg tizenkilenc járásban fekete, a legtöbben pedig bordó riasztás van érvényben, itt hét napnál nem régebbi, negatív teszttel lehet munkába járni.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 02. 24.
Miközben a késlekedő vakcinaszállítmányokra várnak a világ kormányai, a koronavírus világjárvány harmadik hulláma elérte Európát. Szlovákiában rendkívüli gyorsasággal romlott a helyzet, ami intő jel többek között Magyar­ország számára is.

Szlovákia sikeresen vette a koronavírus-járvány első hullámát, aminek következtében nyáron a korlátozásokat feloldották. Októberben országos lezárás helyett az országos tesztelést választották, melynek eredményeképp jelentősen csökkentek a koronavírusos esetszámok – egészen de­cem­berig.

„Akkor már lehetett látni, hogy rossz fordulatot mutatnak a számok, ezért elindultak újra a korlátozások: először a középiskolai és felsőoktatásban lévőket, majd az általános iskolásokat is otthoni tanulásra utasították. Fokozatosan kezdett leállni a gazdaság is, de ez kevésnek bizonyult.

Az egészségügyi miniszter hiába sürgette a teljes lezárást, a kormány nem akart ünneprontó lenni, ezért engedélyezte a karácsonyi bevásárlást, ünnepségeket, látogatásokat, országon belüli mozgást” – magyarázta a Heteknek a mostani helyzet előzményeit Martin Melisko, az országos tesztelés egyik területi koordinátora. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!