1999. 11. 13. (III/45)
Versenyben a tőkéért

Versenyben a tőkéért

1999. 11. 13.
Az Amerikai Nagykövetség és a Kereskedelem és Befektetés Fejlesztési Kht. (ITD Hungary) szervezésében a héten megrendezett konferencián külföldi és magyar előadók egyaránt hangsúlyozták, hogy jóllehet Magyarország működő piacgazdaságként számon tartott ország a Nyugat szemében, ma már keményen meg kell küzdenie a külföldi tőke letelepedéséért. A küzdelem globális, ugyanis a közvetlen környezetünkben elhelyezkedő országok mellett legtöbb érdeklődő cég délkelet-ázsiai országokat jelöl meg alternatív befektetési célpontul. Nem csupán az elmúlt tíz év eredménye az, hogy több mint ötven 100 millió dollár értéket meghaladó külföldi beruházás működik Magyarországon. Az idetelepülő multinacionális vállalatok az egyik legnagyobb kincsnek a viszonylag olcsó magyar szakértelmet, munkaerőt és újítókészséget tartják. De a további sikerek érdekében a legfontosabb elvárások között tartják számon az autópálya-hálózat mihamarabbi bővítését, a bürokrácia csökkentését, a kormányzati gazdaságpolitika folytonosságát, az adókötelezettségek csökkentését és a munkavállalók részéről rugalmas munkaidőt.
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!