hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2018. 02.23. (XXII/8) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Az elnök sámánja

Húsz év börtönre ítélték Dél-Korea volt elnökének okkultista tanácsadóját, aki nemcsak a halott­idézésbe vezette be Pak Gun Hjet, hanem olyan vállalatoktól csikart ki támogatást alapítványai számára, mint a Samsung.

Bermudán mégis eltörlik a melegházasságot

Miközben az európai országokban sorra legalizálják az azonos neműek házasságát, az Egyesült Királyság egyik tengerentúli területén a kormány most visszakozott. Döntésük példaértékű lehet más nemzetek számára is.

Hova tűnt a legendás Ceauşescu-vagyon?

Az ember úgy gondolná, hogy az idő múlása segíti a múlt eseményeinek tisztázását, de Romániában ez fordítva működik: a diktatúrával és a rendszer­­­váltással kapcsolatos kérdések csak sokasodnak. Az egyik rendre felbukkanó talány, hogy mi történt a Ceauşescu-házaspár hatalmas vagyonával.

Belföld

Orbán állhat az új európai összefogás élére

Több százezren nézték meg azt a videót, amelyben egy svéd politikus parlamenti felszólalásában tört magyarsággal köszönte meg Orbán Viktornak az Európáért való kiállását. A Svéd Demokraták külügyi igazgatója a Heteknek elmondta, miért állt ki Magyarország mellett.

Kiesés előtt a szocialisták?

Fél év alatt gyökeresen megváltozott a kormánypárt viszonyulása a baloldal vezető erejéhez – ez derült ki előbb a Fidesz visegrádi frakcióüléséről az atv.hu-hoz kiszivárgott információkból, majd Orbán Viktor évértékelő beszédéből.

Semmi komoly?

Hivatalosan is elkezdődött a kampány. A hagyományos pártok közül kilóg a Magyar Kétfarkú Kutya párt, amely politikai programmá akarja emelni a humort. Nagy kérdés, hogy van-e helyük a viccpártoknak a közéletben.

Hit és értékek

Billy Graham hazatért

„Egy nap majd azt olvassák vagy hallják, hogy Billy Graham halott. Egy szót se higgyenek belőle. Sokkal elevenebb leszek, mint most vagyok. Csak a lakcímemet változtattam meg. Isten jelenlétébe léptem.” (Dr. Billy Graham)

HÁTTÉR

Amerika, a birodalom

A világ a második világháború óta a Pax Americana korszakában él, amely eddig sikerrel gyűrte maga alá a Szovjetuniót és a hidegháború utáni kihívókat is.

A romagyilkosságok és az igazságszolgáltatás

A 2008-2009-es romagyilkosságok kapcsán nemrég könyv jelent meg arról a sok mulasztásról, hibáról, amit a nyomozó szervek követtek el, és amin több emberélet múlt. A felelős vezetőket a későbbi eljárás során felmentették. Mindeközben a roma–nem roma viszony nem sokat javult.

A láthatatlan Soros

Előbb a nyilasok, majd a szovjetek vadásztak rá. 17 dollárral a zsebében érkezett New Yorkba, de rövid időn belül hihetetlen vagyonra tett szert elképesztő mérnöki újításával. Soros, aki szívesen jótékonykodott, de egy forintot sem volt hajlandó Magyarországra áldozni.

HISZ-akció a Nyugatinál

„150 adag étellel készültünk. fogyasszanak bőséggel, egészséggel! Jó étvágyat mindenkinek!” – nyitotta meg a Melegétel-osztást Kovács Sándor, a HISZ vezetője.

Mielőtt megenne a sárga irigység…

Miként ismerhetjük fel, ha valaki irigy ránk? Mihez kezdjünk azzal, ha kibeszélnek a hátunk mögött, gúnyolódnak rajtunk? Hogyan kezeljük a rosszindulatot? Dr. Almási Kitti neves klinikai szakpszichológussal beszélgettünk annak kapcsán, hogy a témában nagy népszerűségnek örvendő előadásával járja tavaly óta az országot.

KÁVÉSZÜNET

Ha gyötör az allergia

Ha valaki nem fogyaszthat tehéntejet, akkor sem kell lemondania a finom reggeli kávéról vagy egyéb tejes desszertekről: számos növényi alapú tejből választhat magának hozzávalót.

Egészségesen a konyhában

A kalciumbevitelünk jelentős hányadát a tej és a tejtermékek biztosítják. A leg­újabb hazai ajánlások szerint ezekből naponta legalább fél litert vagy ennek megfelelő kalciumtartalmú terméket kellene fogyasztanunk.

Jó tanácsok náthára

A náthát vírusok okozzák, amelyek különböző gyulladásos folyamatokat indítanak el a szervezetben. Így alakul ki az orrdugulás, a láz, a fejfájás a betegekben. szerencsére számos korszerű készítmény segít a gyulladások csökkentésében.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!