hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Semmi komoly?
Viccpártok a demokráciáért

2018. 03. 22.
Hivatalosan is elkezdődött a kampány. A hagyományos pártok közül kilóg a Magyar Kétfarkú Kutya párt, amely politikai programmá akarja emelni a humort. Nagy kérdés, hogy van-e helyük a viccpártoknak a közéletben.

A professzionális politikából gúnyt űző pártok a legtöbb esetben megosztják a társadalmat: vannak, akiket irritál a tevékenységük (semmit nem gondolnak komolyan), míg mások rendkívül jól szórakoznak rajtuk. A Kétfarkú Kutya Párt jelenség nem hungarikum, és nem is 21. századi termék. Viccpártokra az első példák az 1960-as években voltak, főként Észak-Amerikában, majd a ’80-as évektől Európában is megjelentek.

Szerepük a demokráciában

De mitől is lép be egy párt a „vicc” kategóriájába? Önmagában nem attól, hogy az ígéretei humorosak, vagy a valóságtól elrugaszkodottak (ez elég sok pártra igaz). 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!