hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jó tanácsok náthára

2018. 03. 22.
A náthát vírusok okozzák, amelyek különböző gyulladásos folyamatokat indítanak el a szervezetben. Így alakul ki az orrdugulás, a láz, a fejfájás a betegekben. szerencsére számos korszerű készítmény segít a gyulladások csökkentésében.

 

A legjobb persze, ha már eleve elkerüljük a fertőzést, ami néhány egyszerű óvintézkedéssel akár ki is küszöbölhető. Az egyik legalapvetőbb dolog a rendszeres kézmosás, különösen, amikor hazaérkezünk valahonnan. Ügyeljünk arra is, hogy kezünkkel lehetőleg ne érjünk az orrunkhoz, szánkhoz vagy szemünkhöz, ha idegen helyen vagyunk, és nem volt lehetőségünk kezet mosni. Kerüljük a köhögő, tüsszögő embereket, és lehetőség szerint kevés ideig tartózkodjunk olyan légtérben, ahol központi szellőztető és fűtőberendezés működik. Rendszeres testmozgással és megfelelő mennyiségű alvással csökkenteni tudjuk a stresszt, amely gyengíti az ellenálló képességünket.

Ha mégsem sikerült elkerülni a fertőzést, válasszunk valamilyen modern szert a kezelésre. Legtöbb esetben beszerezhetünk könnyen bevehető tablettát, forró vízben oldódó port vagy akár víz nélkül bevehető, szájban oldódó granulátumot is. Ezek gyakran komplex készítmények, amelyek képesek lejjebb vinni a lázat, csökkenteni a fej- és torokfájdalmat és a gyulladásokat. Ügyeljünk azonban arra, hogy ne vegyünk be egyszerre többféle gyógyszert, nehogy ezáltal káros mértékűre növeljük a hatóanyagok be­vitelét.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!