hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egészségesen a konyhában

2018. 03. 22.
A kalciumbevitelünk jelentős hányadát a tej és a tejtermékek biztosítják. A leg­újabb hazai ajánlások szerint ezekből naponta legalább fél litert vagy ennek megfelelő kalciumtartalmú terméket kellene fogyasztanunk.

 

És mindjárt duplán nyerünk, ha a tejtermékek közül a joghurtot választjuk: akár desszertnek az édes, cukros, gyümölcsös változatokat, de dönthetünk az egészséges verziók mellett is – biojoghurt, probiotikus vagy diétás változat bőségesen megtalálható a boltok polcain.

A joghurt egyre inkább az egészséges életmód részévé válik. Az Európa egyes részein, valamint a Közel-Keleten és Indiában készülő egyszerű, sűrű, krémes, natúr változatok népszerűsége folyamatosan növekszik. Különösen, mióta egyes táplálkozási szakértők azt hangoztatják, hogy nem is a magas zsírbevitel, hanem inkább a túlzott szénhidrátfogyasztás a felelős több krónikus egészségügyi problémáért és az elhízásért.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!