hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kiesés előtt a szocialisták?
Orbán a határon túliakkal közösen mérne csapást az MSZP-re

2018. 02. 22.
Fél év alatt gyökeresen megváltozott a kormánypárt viszonyulása a baloldal vezető erejéhez – ez derült ki előbb a Fidesz visegrádi frakcióüléséről az atv.hu-hoz kiszivárgott információkból, majd Orbán Viktor évértékelő beszédéből.

A Fideszben – mint arról Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa az elmúlt hónapokban naprakészen tájékoztatta az atv.hu olvasóit – Botka László tavaly október eleji bukása óta számolnak az MSZP összeomlásának lehetőségével. Ez korábban a baloldal folyamatos dezintegrációja ellenére is elképzelhetetlen lett volna. Emlékezetes, hogy ősszel a Fidesz kongresszusán Kubatov Gábor, a szervezet befolyásos alelnöke inkább vészjelzést adott le az egykori legnagyobb ellenzéki párt felé, amikor arról beszélt, hogy az MSZP Botka bukása utáni helyzetét látva még az is előfordulhat, hogy „a múltat sikerül végképp eltörölni”, és a szocialisták kieshetnek a parlamentből.

Lélektani fordulat

Kétségtelen tény, hogy a Fidesz hónapokon keresztül mindent megtett azért, hogy a támogatottságából folyamatosan veszítő, „őfelsége ellenzéke” szerepét hosszú időn át kiválóan alakító szocialistákat megmentse.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!