hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2018. 04.06. (XXII/14) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Az intézet

Nincs olyan szervezet a Közel-Keleten, amelyet ennyi titok, rettegés, gyűlölet és csodálat övezne, mint az izraeli Hírszerzés és Különleges Műveletek Intézetét, ismertebb nevén a Moszadot. A szervezet tevékenységéről a közvélemény általában utólag értesül, ha értesül egyáltalán. Ilyenkor pedig leesik az álla.

Belföld

Nem fogadjuk el Európa zsidó-keresztény örökségének megtagadását

Szijjártó Péter szerint Magyarország kormánya nem tudja elfogadni, hogy Európa zsidó-keresztény örökségét egyesek egyszerűen el akarják felejteni. A külügyminiszter szerint az április 8-i választás tétje, hogy az országnak olyan kormánya lesz-e, amely hajlandó harcolni a magyar emberek biztonsága, kultúrája és vallási identitása megőrzése érdekében.

Reflektorfényben a választók

Ellenzéki oldalon a kampányidőszakot az együtt-működésnek vagy inkább hiányának kérdése szőtte át. Az összefogás-bálvány és a taktikai szavazás. Az ellenzék gyakran hivatkozik arra, hogy választási rendszerünk egyoldalúan lejt a kormánypárt javára. A 2010 előtti választások kétfordulósak voltak, ahol a második fordulóban alacsony (50 százalék alatti) választói részvétel esetén lehetőség volt a pártoknak egymás javára visszalépni. Az érvényességi küszöb és a második forduló eltörlésével az ellenzéki pártok ilyenfajta koordinációja megszűnt.

Itt dőlhet el a választás

A választás esélyese egyértelműen a Fidesz-KDNP, a részvételi arány és az átszavazási hajlandóság azonban növeli a bizonytalanságot. A végeredmény az úgynevezett billegő egyéni körzetekben dőlhet el. 

Hit és értékek

Keresztények és politika

A keresztényeket megvető, ateista, materialista emberek a „hinni a templomban kell” szólással többek között azt is akarják jelezni, hogy a keresztények ne politizáljanak, foglalkozzanak csak teológiai kérdésekkel. Ez meglehetősen téves és tudatlanságról árulkodó álláspont.

HÁTTÉR

Miért akart Marx zsidómentes világot?

Marx pusztító programja a kommunizmus bukásával sem került a szemétkosárba,  kulturális marxizmus formájában ma a nemzetközi balliberális értelmiség dolgozik a megvalósításán.

Hogyan maradhatunk normálisak a digitális világban?

A világ egyre gyorsabban pörög körülöttünk, és szinte elvárás, hogy mi is ilyen fordulatszámon fogadjuk be és dolgozzuk fel a ránk áradó információt. A sikerhez vezető út azonban éppen ellentétes ezzel.

Magyarország inspirál

„Olyan időszakot élünk, amikor itthon is lehet érvényesülni, kulturális pezsgés van Magyarországon” – mondja Balázs János 29 éves zongoraművész, aki márciusban vette át a miniszterelnöktől a Magyarország Érdemes Művésze díjat, s ezzel olyan kiválóságokkal került egy sorba, mint Kocsis, Ránki vagy Perényi.

Az európai iszlám dilemmája

A 75 éves szakember szerint illúzió azt gondolni, hogy az iszlám és a demokrácia feszültségmentesen összeegyeztethető, és hogy ennek az eredménye egy liberális iszlám lesz majd. Tilman Nagel úgy véli, követelésként kell megfogalmazni, hogy a saría ne lehessen érvényes Európában.

A digitális diéta

Szokott sürgető érzést érezni beszélgetés közben az üzenetei ellenőrzésére? Miközben a gyermekei beszélnek, ön a telefonját nyomkodja? Izgalomba hozza, ha látja, hogy villog a kis zöld lámpa az elektromos készülékén? Ha a fenti kérdések valamelyikére igen a válasz, lehet, hogy időszerűvé vált egy digitális diéta.

Több mint összeszerelő üzem

A magyar mérnökök nemcsak a huszadik század során kerültek vezető beosztásba az olyan autóipari óriásoknál mint a Ford vagy a Mercedes Benz, hanem ma is jelentős szerepük van a világ járműgyártásában, különösen a formatervezés terén. Ezenkívül itthon is pörög a járműgyártás – és nem csak a multiknál.

KÁVÉSZÜNET

Spielberg digitális univerzuma

A virtuális valóság a jövő ultra-drogja és jókora léptekkel haladunk felé. Üzemszerű működését Spielberg  filmje, a Ready Player One csak pár évtized múlva vetíti elénk, ahol a digitális univerzum mindent benyelt, uralma megtörhetetlen.

Táplálékkiegészítőkkel a jó látásért

A jó látáshoz és szemünk egészséges működéséhez fontos pótolni a megfelelő vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket. Ha pénztárcánk engedi, ne a szemünkön spóroljunk!

Egy hűséges élet

Turay Idát vidám, kedves kisugárzása, kiváló énekhangja, nőies, egyben humoros személyisége a 20. századi magyar szín- és filmművészet egyik közkedvelt alakjává tette.

Habozzunk vagy ne habozzunk?

Mi is az a sokat hangoztatott SLS-mentes kozmetikum? Kerüljük vagy inkább vásároljuk őket? Valóban azzal teszünk jót a bőrünknek, ha ügyelünk arra, hogy minél kevesebb kerüljön rá?
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!