hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Keresztények és politika

2018. 04. 05.
A keresztényeket megvető, ateista, materialista emberek a „hinni a templomban kell” szólással többek között azt is akarják jelezni, hogy a keresztények ne politizáljanak, foglalkozzanak csak teológiai kérdésekkel. Ez meglehetősen téves és tudatlanságról árulkodó álláspont.

A Bibliától és Isten személyétől egyáltalán nem áll távol a politizálás. A figyelmes és elfogulatlan bibliaolvasó számára egyértelmű, hogy nem ritkán, mellékesen („éppen hogy”) van szó benne közéleti, politikai, hatalmi kérdésekről, hanem ez gyakori, sőt majdhogynem kardinális témája a Szentírásnak. Ha kivennénk a Bibliából a politikai vonatkozásokat, meglepően kis könyv maradna belőle.

Az ószövetségben

Isten nemcsak a világ teremtője és megmentője, de a történelemnek is fenntartója, sőt irányítója és a nemzetek királya, aki meghatározta a történelem korszakait és annak végső célját, végkifejletét is. A Biblia nemcsak természetfölötti eredetű, spirituális, erkölcsi tartalmú könyv, hanem – mivel Isten munkája konkrét térben, időben zajlik –, történelemkönyv is, amely foglalkozik társadalmi, politikai, gazdasági, szociológiai, nemzeti, Izraellel (és más nemzetekkel) kapcsolatban pedig külpolitikai és belpolitikai kérdésekkel is. Isten nemegyszer és közvetlenül beavatkozott a világpolitikába. Ilyen volt a Noé korában történt özönvíz általi ítélet. Ezután a bábeli torony építésekor történt isteni beavatkozás, amikor az akkori világ Nimród vezetésével (és okkult inspirációval), Isten parancsával ellentétesen (ami az volt, hogy szóródjanak szét, töltsék be a Földet) egy lázadó egységbe (globalizmus) tömörült.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!