hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Magyarország inspirál
Interjú Balázs János zongoraművésszel

2018. 04. 05.
„Olyan időszakot élünk, amikor itthon is lehet érvényesülni, kulturális pezsgés van Magyarországon” – mondja Balázs János 29 éves zongoraművész, aki márciusban vette át a miniszterelnöktől a Magyarország Érdemes Művésze díjat, s ezzel olyan kiválóságokkal került egy sorba, mint Kocsis, Ránki vagy Perényi.

Számos díj után milyen érzés most érdemes művésznek lenni?

– Minden egyes díj, amit kaptam, rendkívül megtisztelő, főleg úgy, hogy még 30 éves sem vagyok. A Magyarország Érdemes Művésze díj ráadásul olyan kiválóságokkal helyez egy sorba, akik a zenei pályájuk mellett komoly társadalmi missziót is végeztek a kultúra terén. A díj tehát művészi elismerés, de egyben annak a munkának a méltatása is, amit a magyar zenei kultúra értékőrzése és a fiatal művészek támogatása érdekében végzek.

Koncertezik, tanít, oktat a Snétberger Zenei Tehetség Központban is, a Virtuózok negyedik szériájában ismét zsűrizni fog, a Cziffra György Fesztivál és a Cziffra Központ művészeti vezetője. Hogyan tud mindemellett egyre komolyabb művészi teljesítményt produkálni?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!