hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Táplálékkiegészítőkkel a jó látásért
Mivel erősítsük a szemünket?

2018. 05. 03.
A jó látáshoz és szemünk egészséges működéséhez fontos pótolni a megfelelő vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket. Ha pénztárcánk engedi, ne a szemünkön spóroljunk!

Fontos, hogy látószervünk egészségéről tudatosan gondoskodjunk. Ehhez hozzátartozik a rendszeres ellenőrzés, és ha szükséges, a megfelelő dioptriájú látásjavító eszköz beszerzése. Ha szemünket száraznak érezzük, gondoskodjunk a megfelelő szemcseppről vagy szemspray-ről, amelyekből ne sajnáljuk a pénzt a lehető legjobbakra. Különösen azokra igaz ez, amelyek nem tartalmaznak tartósítószert, de van bennük például nátrium-hialuronát, ami igen kedvező hatással bír.

Kevesekben tudatosul azonban, hogy szemünk egészségében is kulcsszerepet játszik az egészséges táplálkozás, a megfelelő vitaminok és ásványi anyagok bevi­tele. Ha azonban ezekből nem fogyasztunk eleget, külső forrásból kell pótolnunk hiányukat. Már nagyanyáink is azt hangoztatták, hogy együnk sok sárgarépát, mert az jót tesz a szemünknek, de a tudomány azóta már jóval több kedvező hatású összetevőt felfedezett.

Az antioxidáns hatású A-, C- és E-vitaminok többek között a retina sejtjeit is védik a káros környezeti oxidatív gyökökkel és stresszel szemben, mint amilyen például az UV-sugárzás. Ebben persze a megfelelő gondossággal kiválasztott, jó minőségű napszemüveg is fontos szerepet játszik. Ugyanakkor – természetesen a sárgarépa mellett – fontos, hogy fogyasszunk kellő mennyiségű citrusfélét, zöldlevelű salátát, brokkolit, dióféléket, növényi olajokat vagy teljes kiőrlésű gabonát is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!