hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2018. 08.03. (XXII/31) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Migráció, mint emberi jog

Vitán felül az elmúlt pár év legnagyobb kihívása a globális bevándorlási válság. Ahány állam, annyi elképzelés van a krízis kezelésére, az ENSZ mégis egy általános javaslatcsomag kidolgozására adta a fejét. A szerződés sikeressége kérdéses, a felek ugyanis egymás után állnak fel a tárgyaló­asztaltól, az elsők között van az Egyesült Államok, Ausztrália és Magyarország is.

Elfeledett haza

Csendesen ücsörgünk egy szekéren. Medvelesről tartunk éppen hazafelé. Sebestyén István kollégám időnként majdnem kizuhan egy-egy nagyobb bukkanónál, belém kapaszkodik. Bőrig áztunk, de a félhomályba burkolózó Hargita látványa mindenért kárpótol minket. Ahogy a miniszterelnök-helyettes mondta: ha egy kis esőtől megijedünk, ugyan minek akarunk mi autonómiát.

Belföld

Semjén Zsolt az izraeli nagykövetség áthelyezéséről

Épp hogy begurult a miniszterelnök-helyettes autója a tusványosi táborba, máris elkaptuk egy villám­interjú erejéig. új típusú antiszemitizmus, fasisztázó Erdogan és az izraeli magyar nagykövetség.

A magyar-izraeli viszony története

Hogyan lett Izrael barátjából annak ellensége a kommunista Magyarország? És milyen fordulatok vezettek a két ország szövetségessé válásáig a szovjet tömb összeomlása után? (2018. 08.03.)

Marxista szexforradalmárok

„Nagy pillanat előtt állunk, meglátjuk, bekövetkezik-e, az esély itt van, de nem egyszerűen a liberális demokráciának, az arra fölépült liberális, nem demokratikus politikai rendszereknek mondhatunk búcsút a következő év májusában, hanem a ’68-as elitnek is úgy, ahogy van.”

Kibertér: kényelem vagy védelem?

Kiberbiztonsági fronton több hónapja nem hallani magyar előrelépésről, holott világszerte nagyjából óránként adnak hírt újabb informatikai offenzíváról. A hibrid háború veszélye már nem távoli valóság, és erre nem csupán Magyarország nincs még közel sem felkészülve…

Hit és értékek

Álhírek keresztény vezetőkről

A SZEMlélek blog július végén megjelent írására lapunk szerkesztője és állandó szerzőnk válaszol.

HÁTTÉR

Merkel, Orbán: két jóbarát?

BMW-gyár épül Debrecenben. Az esemény legfeljebb az időnként felerősödő politikai szócsaták fényében lehet váratlan; a német–magyar gazdasági Kapcsolatok olyan szorosak, hogy Orbán Viktor már hat évvel ezelőtt „a délnémet ipari zóna részévé” nyilvánította Magyarországot.

Doktor Aranyosi, a hétköznapi hős

„Szeretem Miskolcot. Azt mondják, hogy ez az ország keleti vidéke, szerintem viszont sok lehetőséget tartogat. Egyébként sem vagyok egy meghátráló típus: szeretem legyőzni a korlátaimat” – mondja a 27 éves Aranyosi Gergő. A fiatalember két éve végezte el a miskolci jogi kart, és ma a városi jogi osztály csapatában dolgozik. Ő a városháza egyetlen vak alkalmazottja.

Szex, drogok, rock and roll: Mick Jagger 75 éves

„Micknek mindig az volt a legfontosabb, hogy meggazdagodjon” – nyilatkozta egy ízben a 75 éves Mick Jagger öccse, Chris. A Rolling Stones frontembere sikerrel járt – milliárdos üzletté fejlesztve a zsidó-keresztény értékek elleni lázadást. Cikkünkben a zenekar indulását és első néhány évét dolgoztuk fel.

Hátrányos helyzetű gyermekeket segít a HISZ

A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának (HISZ) nyári gyerektábora új helyre költözött: idén a nehéz sorsú családok gyermekeit a Balaton partján, Aligán, az egykori pártüdülőben várták. A szolgálat vezetőjét, Kovács Sándort csak sok hívás után tudom elérni: éppen vásárol vagy ebédeltet, vagy fagylaltozni vitte a táborozókat.

Barátunk, Róbert Gida

Röviden, tömören: a barátom, róbert gida egy jól sikerült darab. A saját kategóriájához mérve, természetesen, de abban szinte tökéletes. Mindaz benne van, amit elvárunk egy igényes és látványvilágában korszerű mesefilmtől. Annál nem több, de semmiképp sem kevesebb. Bátran nézhető úgy hat és tíz év között, nincsenek benne pszichopata szörnyek, véresszájú vámpírok vagy magukat néninek gondoló bácsikák.

KÁVÉSZÜNET

Le a munkával?

Az ember régóta birkózik olyan kérdésekkel, hogy büntetés vagy áldás-e a munka; mennyit és mit lenne ideális dolgozni; egyáltalán megvalósítható-e társadalmi szinten, hogy mindenki kevesebb időt töltsön pénzszerzéssel, és többet olyan tevékenységekkel, amelyekben igazán kiteljesedhet?

Van megoldás a fájdalomra

Korunk „legnépszerűbb” készítményei közé tartoznak a vény nélkül is kapható fájdalomcsillapítók (angol nevükből: NSAID-ok). Használatukhoz azonban érdemes tisztában lenni néhány alapszabállyal.

Szájhigiénia mesterfokon

Szakemberek szerint az egészség és a szépségápolás a fogakkal kezdődik. Hiába ápolt a külseje valakinek, ha kellemetlen a szájszaga, mert az teljesen elrontja az összhatást. De a fogkő is zavaró lehet esztétikailag, és nem mellesleg súlyos fogágybetegségek kiindulópontja is.

Frissüljön fel nyáron is joghurttal!

A sokoldalú joghurt a nyári melegben is segítségünkre lehet: egyszerre könnyű, egészséges és még finom is. Fogyaszthatjuk önmagában, gyümölccsel, süteménybe sütve vagy akár fagyasztott változatban is.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!