hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Semjén Zsolt az izraeli nagykövetség áthelyezéséről
„Rajtunk nem fog múlni”

2018. 08. 02.
Épp hogy begurult a miniszterelnök-helyettes autója a tusványosi táborba, máris elkaptuk egy villám­interjú erejéig. új típusú antiszemitizmus, fasisztázó Erdogan és az izraeli magyar nagykövetség.

Mennyire tekintik történelmi jelentőségűnek Orbán Viktor Izraelben tett hivatalos látogatását?

– Itt a történelmi jelző nem retorika, hanem maga a valóság. Hivatalban levő magyar miniszterelnök hivatalos látogatáson még sohasem volt Izrael államban. Történelmi sors- és értékrendi közösség is van Izrael és Magyarország között, hiszen mind­annyian fontosnak tartjuk a bibliai örökséget, ahogyan a nemzeti szuverenitást és a határok védelmét is. Az sem véletlen, hogy Magyarország a cseh barátainkkal együtt megakadályozta, hogy az Európai Unió állást foglaljon az Egyesült Államokkal szemben azért, mert az izraeli nagykövetségüket Jeruzsálembe helyezték át. Abszurd az EU álláspontja, hiszen sem az Egyesült Államok, sem Izrael nem része az Európai Uniónak. Tehát tulajdonképpen mi közük hozzá, hogy egy EU-n kívüli ország egy másik EU-n kívüli ország tekintetében hová helyezi a nagykövetségét? Személyesen pedig azt mondom, hogy ugyan mi lenne Izrael állam fővárosa, ha nem Jeruzsálem. El kell olvasni a Bibliát.

Szóba került a találkozójukon az egyre erősödő antiszemitizmus?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!