hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szájhigiénia mesterfokon
Ami a mosolyon túl van

2018. 08. 30.
Szakemberek szerint az egészség és a szépségápolás a fogakkal kezdődik. Hiába ápolt a külseje valakinek, ha kellemetlen a szájszaga, mert az teljesen elrontja az összhatást. De a fogkő is zavaró lehet esztétikailag, és nem mellesleg súlyos fogágybetegségek kiindulópontja is.

Az egészséges fogazat megőrzéséhez naponta legalább kétszer (reggel és este) alaposan (minimum 3–5 percig) mossunk fogat, jó minőségű, középkemény sörtéjű fogkefével, de használhatunk elektromos fogkefét is. Minimum fél percig mossuk az alsó jobb oldalt, aztán fél percig az alsó bal oldalt, majd ugyanígy a felső jobb és bal oldalakat is!

A fogkefét a rágófogainkra merőlegesen, míg a többi fogunkra 45 fokos szögben tartva, körkörös mozdulatokkal tisztítsuk a fog felszínét, figyelve arra, hogy elég erősen, de ne túl durván dörzsöljük őket, nehogy az ínyt megsértsük. Fogainknak ne csak a külső, hanem a belső oldalát is tisztítsuk meg!

A rossz leheletet az okozza, hogy a szájban élő baktériumok a fehérjék bontása közben illékony kénvegyületeket termelnek. Ez ellen a nyelv hátsó oldalának megtisztítása, valamint szájvíz használata javasolt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!