hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Frissüljön fel nyáron is joghurttal!
A megbízható tápanyagforrás

2018. 08. 30.
A sokoldalú joghurt a nyári melegben is segítségünkre lehet: egyszerre könnyű, egészséges és még finom is. Fogyaszthatjuk önmagában, gyümölccsel, süteménybe sütve vagy akár fagyasztott változatban is.

A görög joghurt sűrűbb, mint a hagyományos, savanykás ízhatása révén remek ellenpontot adhat az édességeknek. Krémes állaga a süteményekben porhanyósabb tésztát eredményez. Fehérjetartalma magasabb, és kevesebb vizet tartalmaz, így sütéshez is könnyebben felhasználható. Alkalmazható tejföl, író vagy esetleg tejszín, crème fraîche helyettesítésére is. Ha írót helyettesítünk vele, mindig hígítsuk a következő arányban: kétharmad joghurthoz adjunk egyharmad tejet. Így hasonlóan könnyű, „buborékos” tésztát kapunk (például pogácsánál, gofrinál, palacsintánál), mintha íróval dolgoztunk volna.

Természetesen sütéskor mindig a zsírdús változatokban gondolkodjunk először, hiszen a zsírszegény joghurt gyakran tartalmaz olyan adalékanyagokat, amelyek megváltoztathatják a sütemény textúráját, sőt az ízét is.

A hagyományos joghurtokat gyakran zselatinnal sűrítik, illetve magasabb a víztartalmuk. Ez a többletfolyadék befolyásolhatja a gluténképződést, ami kihat a sütemény állagára. És természetesen mindezt a sütési idő meghatározásánál is figyelembe kell venni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!