hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Migráció, mint emberi jog
Bevándorlási kézikönyvet készít az ENSZ?

2018. 08. 02.
Vitán felül az elmúlt pár év legnagyobb kihívása a globális bevándorlási válság. Ahány állam, annyi elképzelés van a krízis kezelésére, az ENSZ mégis egy általános javaslatcsomag kidolgozására adta a fejét. A szerződés sikeressége kérdéses, a felek ugyanis egymás után állnak fel a tárgyaló­asztaltól, az elsők között van az Egyesült Államok, Ausztrália és Magyarország is.

Az ENSZ 2016 szeptemberében a tagállamok egyöntetű támogatásával döntött egy migrációs globális szerződés megszövegezéséről, amely a biztonságos, rendezett és szabályos bevándorlás nemzetközi körülményeit kívánja megteremteni. A végleges szöveget júliusban tárták a világ elé, viszont fontos azt leszögezni, hogy az ENSZ természetéből fakadóan nem beszélhetünk kikényszeríthető döntésről.

Ennek ellenére több tagállam már a szavazás előtt jelezte, hogy nem kívánja támogatni a tervezetet. Miért lehet ez?

Maga a tervezet

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!