hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Marxista szexforradalmárok
Kik azok a ’68-asok, akiknek búcsút mondana Orbán Viktor?

2018. 08. 02.
„Nagy pillanat előtt állunk, meglátjuk, bekövetkezik-e, az esély itt van, de nem egyszerűen a liberális demokráciának, az arra fölépült liberális, nem demokratikus politikai rendszereknek mondhatunk búcsút a következő év májusában, hanem a ’68-as elitnek is úgy, ahogy van.”

Afenti mondatokat Orbán Viktor múlt heti tusnádfürdői beszédéből idéztük, ahol többek között a korszaképítés fontosságára hívta fel a figyelmet a miniszterelnök. Nem szabad elmennünk szó nélkül pusztán a nemzedék leváltásának szándéka mellett, ugyanis mélyebbre ásva egy gyakorlatias ideológiai szembenállás figyelhető meg. Az úgynevezett ’68-as elit gondolkodásmódja, kulturális és életmódbeli szokásai, valamint annak politikai céljai jelentős hatással vannak a mai európai elit válságára is.

A marxista-anarchista szellemi gyökerekből táplálkozó generációs mozgalom nyugaton elsősorban a francia diáklázadásokat, az amerikai békemozgalmakat és az olaszországi-németországi szélsőbaloldali terrorcsoportokat, keleten a prágai tavaszt és általában az antikommunizmust jelentette. A kultúrában ebben az időszakban jelent meg többek között Jim Morrison, Allen Ginsberg, Andy Warhol, a politikai filozófiában mindenki Trockijt, Marxot és Herbert Marcusét olvasott.

Nem demokratikus liberális rendszerek  

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!